A döntőre elfogyott a szusz

Illusztráció: Kiss Albert
2020. Március 09. 16:30
Habár a bravúr elmaradt a nyolcszoros kupagyőztes Sopron Basket ellen, emberfelettien küzdött a KSC.

Az elmúlt héten Pécsett rendezték meg a Killik László Női K&H Magyar Kupa nyolcasdöntőit, ahol az Atomerőmű KSC Szekszárd a döntőig menetelt, végül az ezüstérmet sikerült elhozni. Habár a bravúr elmaradt a nyolcszoros kupagyőztes Sopron Basket ellen, emberfelettien küzdött a KSC. A helyszínen, a Lauber Dezső Sportcsarnokban 1000 szekszárdi szurkolt a lányoknak.  

Szabó Noémi – az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai- és sportigazgatója – rádiónknak elmondta, hogy mind a negyeddöntőben, mind az elődöntőben meggyőző fölénnyel nyertek.

– A Sopron egy erős, masszív védekezést mutatott be. Bár az első félidőben talán még volt remény és lehetőség, de sajnos rengeteget hibáztunk a támadásban. A védekezésünket nagyon lehet dicsérni, hiszen ettől a Soprontól mindössze 54 pontot kaptunk a kupadöntőben, ami nagyon szép teljesítmény. Sajnos a 42 dobott pont és a 23 százalékos dobóteljesítményünk azonban megpecsételte a sorsunkat, így végül egy szép ezüstéremmel tértünk haza. Az viszont mindenképp bizakodásra ad okot, hogy zsinórban harmadszor játszottunk kupadöntőt, és ugye 2018-ban aranyérmet hozhattunk haza. Összességében nagyon egységes és jó csapatképet mutattunk. A kupadöntőt illetően, a statisztikai mutatókban is szép eredményeket tettünk le az asztalra. A tornán Erica McCall szedte a legtöbb lepattanót és ő osztotta ki a legtöbb blokkot is. Studer Ágnes pedig egy nagyon fontos mutatóban, a gólpasszok tekintetében végzett az élen. Azt gondolom, hogy ez bizakodásra ad okot a rájátszást illetően, ugyanis most következik a bajnokságnak a legfontosabb része. Először negyeddöntőt fogunk játszani, valószínűleg március 18-án hazai pályán – tájékoztatott Szabó Noémi.

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ