Tolnán a játszótereket is lezárták

Illusztráció: Pixabay
2020. Március 19. 10:00
Emellett megszervezték az iskolások, valamint az időskorúak étkeztetését is.

Az idősek esetében az önkormányzata szervezetten gondoskodik a szükséges élelmiszerek, valamint gyógyszerek beszerzéséről, tájékoztatott Appelshoffer Ágnes polgármester. A Kormány döntése értelmében Tolnán is bezárták az óvodákat, bölcsődéket, szociális intézményeket, kulturális központokat, sportlétesítményeket. Emellett nem lehetséges a piactartás, elmarad a húsvéti búcsú és a játszótereket is lezárták.

– A 70 éven felüli tolnai, mözsi lakosokat tegnap levélben is értesítettük arról, hogy biztosítani tudunk számukra napi egyszeri meleg étkezést, beleértve a hétvégét is. Emellett hetente kétszer be tudunk vásárolni nekik. Mindezeken felül az egyik helyi gyógyszertárral is felvettük a kapcsolatot, akik felajánlották, hogy akár házhozszállítással is be tudnak segíteni szükség esetén. Azt gondolom, hogy mi az otthonmaradás feltételeit megteremtettük és külön kérek mindenkit, főleg aki krónikus beteg és időskorú, hogy ne hagyja el lakóhelyét – hangsúlyozta a városvezető.

A tolnai óvodák bezárása több mint 400 gyermeket érint, egyelőre senki nem igényelte a város által felajánlott kiscsoportos gyermekmegőrzést, de amennyiben igény van rá akár az összes intézmény rendelkezésre áll.

– A stratégiailag fontos szektorban dolgozó szülők gyerekeinek mindenképpen tudunk felügyeletet biztosítani, amennyiben nyilatkoznak erről. Itt elsősorban az egészségügyben, szociális intézményekben, szállításban, kereskedelemben tevékenykedők részesülnek előnyben. Amennyiben szükséges, mind az öt óvodánkat kinyitjuk, és kiscsoportos foglalkozásokat biztosítunk a gyerekeik részére. Mindezen felül pedig a szünidei étkeztetéshez hasonlóan azoknak az iskolás gyerekeknek, akiket nem tudnak otthon ellátni, étkeztetést biztosítunk – részletezte Appelshoffer Ágnes.  

 

A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Átkerült a Külügyminisztériumhoz a Paks2 beruházás A Paksi Atomerőmű két új blokkjának építési feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kerül, a cél a paksi beruházás felgyorsítása. A kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága előtt.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ