Bátaszéken is gondoskodnak az időskorúakról

Illusztráció: bataszek.hu
2020. Március 20. 09:00
Az önkormányzat önkéntesek jelentkezését is várja, akik a segítségnyújtásban segíteni tudnak

Dr. Bozsolik Róbert polgármester tájékoztatott, hogy Bátaszék Város Önkormányzata a Kormány által elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel a Gondozási Központon keresztül segít mindazon 70 éven felettieknek, akik saját ellátásukról gondoskodni nem tudnak, és ebben hozzátartozó vagy ismerős sincs a segítségükre, valamint vállalják, hogy legalább 14 napig otthon maradnak.

– Az érintett idősek esetében megszerveznénk a napi bevásárlásukat, gyógyszereknek a beszerzését. Az első nap, amikor a beérkezett igényeket ki tudnánk szolgálni, március 24-e. Eddig az időpontig kérjük az igényeket bejelenteni, hogy milyen élelmiszer, vagy gyógyszer megvásárlására lenne szükség. A vásárolt termékek kiszállítása pedig az azt követő napon, azaz 25-én történne. Sajnálatos módon a Gondozási Központban dolgozó kollégák erőn felül dolgoznak, nagyon leterheltek, ezért kérjük az önkéntesek, egyetemisták segítségét, annak érdekében, hogy folyamatosan tudjuk biztosítani az idősek ellátását – hangsúlyozta Bátaszék polgármestere.

Azon időskorúak, akiknek segítségre van szüksége, hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között jelentkezhetnek a 491-706 vagy 491-622 telefonszámok valamelyikén, illetve e-mailben a 70evenfeluliek@bataszekph.hu címen. Az igények bejelentéséhez szükséges név, lakcím, születési idő, TAJ szám megadása és a kért ellátás megjelölése. Az ellátás igénybevételéhez minden héten kedden 11 óráig, majd csütörtökön 11 óráig kell jelezni a megvásárlandó termékek listáját, amelyeket az azt követő napon szállítanak ki.

A program lebonyolításához önkéntesek, elsősorban egyetemisták jelentkezését várják, akik a fenti elérhetőségek valamelyikén ezt megtehetik.

  

 

A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Átkerült a Külügyminisztériumhoz a Paks2 beruházás A Paksi Atomerőmű két új blokkjának építési feladata a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz kerül, a cél a paksi beruházás felgyorsítása. A kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miniszterjelölti meghallgatásán az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága előtt.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ