Veszélyhelyzet: több mint 80.000 kisvállalkozó részesül adókedvezményben

Illusztráció: Pixabay
2020. Március 23. 14:00
Az elmúlt órákban tartott sajtótájékoztatót az Operatív Törzs, ahol Orbán Viktor miniszterelnök újabb gazdaságvédelmi döntésekről tájékoztatta a közvéleményt.

Ezt megelőzően a rendelkezésre álló humánerőforrásról, technikai felszereltségről szolgált adatokkal. Mint mondta, jelenleg 20 millió gumikesztyű és 1,2 millió orvosi maszk áll rendelkezésre és naponta 25 ezer ilyen maszk készül. Rendelkezésre áll továbbá 2560 darab lélegeztetőgép, 66 905 kórházi ágy, illetve lehetőség van 252 tábori kórházi ágy bevetésére is. Hangsúlyozta továbbá, hogy az ellátásban közel 20 ezer 65 év alatti orvos, 4312 rezidens, 690 orvostanhallgató vesz részt, valamint 105 ezer egészségügyi szakdolgozó.

A kormányfő az alábbi gazdaságvédelmi intézkedésekről tett bejelentést:

  • Június 30-ig a taxisok mellett további 81.480 kisvállalkozó felmentést kap a kata adófizetés alól. Köztük a fodrászok, a humánegészségügy dolgozói, a járóbeteg-ellátásban dolgozók, de a teljes listáról egy ma esti kormányrendeletben értesülhetünk.
  • A március elseje előtt keletkezett kata adótartozásokra haladékot adnak a veszélyhelyzet lejárta utánig
  • A magyarországi médiaszolgáltatók átmeneti adómentességben részesülnek
  • Felfüggesztik a kilakoltatásokat, lefoglalásokat
  • Az adóvégrehajtásokat felfüggesztik a veszélyhelyzet lejárta utánig
  • A veszélyhelyzet ideje alatt lejáró gyes, gyet, gyed jogosultságokat meghosszabbítják

A mai napig 167 személynél igazolták hazánkban a koronavírust. A fertőzöttek 80%-a nem mutatott tüneteket. 27 főnél jelentkeztek tünetek, míg 9 fő intenzív ellátásra szorul és 7-en elhunytak. Jelenleg 101 fő van karanténban a fertőzés gyanújával és mindeddig 5515 mintavétel történt meg, amelyet akkreditált laboratóriumban vizsgáltak.

 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ