Az önkormányzatra kiemelt szerep hárul az otthonukban élő fogyatékos személyek támogatásában

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Április 03. 14:00
Ács Rezső Szekszárd MJV polgármestere elmondta, hogy a fogyatékkal élőknek is segítenek, emellett a szünidőben is megoldják a rászoruló gyerekek étkeztetését.

Újabb intézkedésekről adott hírt közleményében Szekszárd MJV Önkormányzata. Mint írják, felmérést indítanak annak megállapítására, hogy a városban mennyi olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul, vagy előállhat olyan helyzet, amikor támogatásra lehet szüksége, például a gondozó családtag betegsége vagy karantén idején.

Ács Rezső polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy az időskorúak gondozásához hasonlóan komoly feladata lesz az önkormányzatnak a jövőben, hogy a szekszárdi fogyatékkal élőket támogassa és segítse. Első lépésként felmérik, hogy megközelítőleg hány személy lehet érintett a városban, egyebek mellett azért, hogy ha a gondozóval történne valami, akkor az önkormányzat azonnal segítséget tudjon nyújtani. Kiemelte, hogy rendelkezésre áll már egy hatékony rendszer, amelynek keretében az idősek mindennapjait segítik önkéntesekkel, szocális munkásokkal, amelyet szeretnének átültetni erre a feladatkörre is.  

A fogyatékkal élők, vagy családtagjaik, gondozóik jelentkezését várják Szekszárd MJV Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Igazgatóság Szociális Osztályán. Kérik, hogy lehetőség szerint a személyes megjelenést mellőzzék, így telefonon a 74/ 311-630-es számon vagy a fogyatekkalelok@szekszard.hu e-mail címen tehetik ezt meg.

Az önkormányzat közleményében tájékoztatott továbbá, hogy gondoskodnak a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű általános és középiskolás diákok étkeztetéséről is, a tavaszi szünet első (április 9.), és utolsó napján (április 14.). Az étkeztetésre a szülő vagy a törvényes képviselő nyújthat be igényt, a többi iskolás számára mindez a tanítási szünetben nem biztosított. Az óvodás és bölcsődés gyermekek részére e két napon is gondoskodnak az étel kiszállításáról, ha korábban a szülő a veszélyhelyzet idejére az ellátási igényt már benyújtotta.

Amennyiben a szülő a rendkívüli szünet alatt még nem kérte az étkezés biztosítását, a fenti két napra legkésőbb április 8-án reggel 9 óráig igényelheti a 20/274-35-34-es telefonszámon vagy az etkezes@szekszard.hu címen.

 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ