Már új játékosok is szóba jöttek, sok múlik azonban az anyagi helyzettől

Illusztráció: Kiss Albert
2020. Április 08. 11:30
A kosárlabdaszezon hirtelen végeztével nem állt le az élet az Atomerőmű KSC Szekszárdnál.

Az erőnléti edző által összeállított feladatsorok szerint a felnőtt csapat tagjainak folyamatosan kell otthon edzeniük, hogy megőrizzék jó kondíciójukat. Emellett a fiatalabb korosztályokat is igyekeznek online úton instrukciókkal ellátni, mondta el Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai- és sportigazgatója.

– Ahogyan az élsport világában, úgy a KSC Szekszárdnál is napról napra egyre nehezebb és bizonytalanabbá válik a helyzet. Sokan sokféle kérdést tesznek fel nekünk a jövővel kapcsolatban, amire egyelőre nehéz megmondani a választ. Minden játékossal a saját edzői igyekeznek tartani a kapcsolatot online, legyen szó utánpótláscsapatról vagy felnőtt profi csapatról. Jánosi Csaba erőnléti edző nagyon sok gyakorlatot küld a játékosoknak, amelyek otthon végezhetőek, de minden korosztályban dolgozó kosárlabdaedző is megkapta a feladatát, hogy igyekezzen a gyerekekkel, illetve a legkisebb korosztályok esetében a szülőkkel tartani a kapcsolatot. A felnőtt csapatunk tekintetében komolyabb munka folyik, nyílván a játékosok lelkiismeretére bíztuk ezt, de a szerb erőnléti edzőnk folyamatosan küldi a profi játékosoknak azokat a naponta elvégzendő feladatokat, amelyekkel a fizikai állapotukat profi sportolói szinten tudják tartani. A visszajelzések alapján a játékosok követik az utasításait, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke – részletezte Szabó Noémi.

Hozzátette, hogy szeretnék egyben tartani mind a szakmai stábot, mind a magyar játékosokat. Emellett már tárgyalásokat folytatnak a következő szezont illetően, két magyar illetve egy külföldi játékossal is. Szabó Noémi hangsúlyozta, hogy mindez azonban függ a klub pénzügyi helyzetétől.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ