Számítógépet és tanév végéig ingyen internet-hozzáférést kapnak a diákok

Fotó: Rádió Antritt
2020. Április 09. 14:00
Az önkormányzat a rászoruló gyerekek részére biztosítja a segítséget.

A digitális oktatást segítendő, rászoruló diák kap számítógépet az önkormányzattól, illetve tanév végéig ingyenes internet-hozzáférést biztosítanak számukra – jelentette be Ács Rezső Szekszárd polgármestere és Tarr János, a Tarr Kft. ügyvezetője. A karitatív akciót a Humánszolgáltató Központ koordinálja, együttműködve a Nagycsaládosok Szekszárdi Egyesületével, az Egyedülálló Szülők Klubjával, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével, valamint a szekszárdi általános iskolákkal.

A városvezető elmondta, hogy az oktatás területén szükség volt bizonyos lépések megtételére, elsősorban a rászoruló diákoknak esélyegyenlőséget biztosítani, hogy az online oktatásban zökkenőmentesen tudjanak részt venni. Az önkormányzat ez irányú kezdeményezésében a Tarr Kft. is partner volt.

– Harminc darab számítógépnek a kiosztását jelentettük be ma reggel, hiszen több szülő jelezte, hogy nincsenek megfelelő eszközeik ahhoz, hogy az oktatásban gyerekeik részt vegyenek. Ennek megfelelően több civil szervezet gyűjtötte össze az igényeket, amelyek alapján elkezdjük kiosztani a gépeket. A használt számítógépeket az önkormányzat vásárolta, valamint várjuk a további számítógépek felajánlását cégek, magánszemélyek részéről, akik csatlakoznának karitatív akciónkhoz. Emellett ahhoz, hogy az internet-elérés is biztosítva legyen a Tarr Kft. felajánlott egy nagyon olcsó, de jó minőségű szolgáltatást a nehéz anyagi körülmények között élő családok számára. A havidíj felét a szolgáltató, másik felét pedig az önkormányzat fizeti majd, egészen a tanév végéig – részletezte a városvezető.

Hozzátette, hogy ezt az akciót tovább szeretnék folytatni, hiszen sok szekszárdi dolgozó arra kényszerült, hogy otthonról végezze munkáját, azonban nem mindenki számára adottak a technikai feltételek. Ahhoz, hogy az érintettek ne veszítsék el munkahelyüket, várják a segíteni szándékozók további felajánlásait.      

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ