Szigorúbban ellenőrzik majd a korlátozások betartását

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Április 11. 10:00
A polgármesterek saját településeiken maguk dönthetnek az újabb intézkedésekről.

Csütörtök délután újabb intézkedésekről tett bejelentést Orbán Viktor miniszterelnök. Eszerint a Kormány a kijárási korlátozást meghatározatlan ideig meghosszabbította, emellett a polgármestereket extra hatáskörrel ruházta fel. Mint fogalmazott, egy speciális lehetőséget, külön jogosítványt biztosítanak a polgármestereknek, hogy húsvét hétfőn 24 óráig további szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be településeiken.

Ács Rezső, Szekszárd MJV polgármestere ennek megfelelően péntek délután közösségi oldalán adta hírül a legújabb szekszárdi intézkedéseket.

  • A szekszárdiak az otthonaikat csak a kijárási korlátozásról szóló jogszabály szerinti indokolt esetben hagyhatják el, melynek szigorú ellenőrzésére megkereste a helyi rendőrséget.
  • A közterületeken, közparkokban kizárólag az egy háztartásban élők tartózkodhatnak és közlekedhetnek együtt, másoknak egymástól legalább öt méteres távolságot kell tartani. A közterületi csoportosulások ellenőrzése és megszüntetése érdekében szintén megkereste a helyi rendőrséget a városvezető.
  • Sporttevékenységet – az egy háztartásban élőkön kívül – közterületen kizárólag egyedül, illetve egymástól tíz méteres távolságra lehet végezni.
  • A tanya látogatása, az ottani munkavégzés viszont engedélyezett, természetesen a távolságtartási szabályok betartásával.

Mint írja, megkereste a szekszárdi üzletek, bevásárlóközpontok üzemeltetőit az alábbi intézkedések iránt:

  • A városban és környékén élők, valamint kollégáik védelme érdekében azonnali biztonsági intézkedéseket vezessenek be. Gondoskodjanak arról, hogy a vásárlók minden körülmények között tartani tudják egymástól a szükséges 1,5 méteres távolságot.
  • Jól látható módon tájékoztassák a vevőket az üzlet bejáratánál, illetve az üzletben a fertőtlenítéssel, a távolságtartással és egyéb biztonsági intézkedéseikkel kapcsolatban.
  • Szervezési intézkedéssel gondoskodjanak arról, hogy az üzletekben csak annyi vásárló tartózkodjon, hogy a bevezetett biztonsági intézkedéseket, különösen a távolságtartásra vonatkozóan, be tudják tartani, tartatni.
  • A dolgozóikat lássák el védőfelszereléssel, maszkkal és kesztyűvel.

Mindemellett a korábban meghozott döntések szintén érvényben vannak. 


 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ