MÁV: Biztosítjuk a védőfelszerelést munkavállalóink számára

Fotó: MÁV
2020. Április 15. 12:00
Adományként kétszázezer orvosi szájmaszkot kapott a vasúttársaság.

A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök beszerzése folyamatos, a MÁV biztosítja a munkavállalók folyamatos ellátását. A járművek fertőtlenítését továbbra is napi rendszerességgel végzik, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosíthassák az utasoknak – áll a MÁV Zrt. sajtóközleményében.

Mint írják, a vasúttársaság beszerzései, így a készletek feltöltése folyamatosan zajlik. A dolgozók számára szükséges szájmaszkok, fertőtlenítőszerek, gumikesztyűk rendelkezésre állnak. Múlt hét szerdán érkezett meg a Kínai Vasút-csoport által adományozott 200 ezer orvosi szájmaszk a magyar vasúti dolgozók számára, ezzel is támogatva a vasúttársaság zavartalan működését.

Dr. Homolya Róbert – a MÁV elnök-vezérigazgatója – a szállítmány átvételekor elmondta, hogy a vasúttársaságnál 38 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, nagyon fontos számukra a biztonság, az utasaink védelme. Az elmúlt egy hónapban összesen 200.000 maszkot tudtak kiosztani, ez az újabb 200 ezer maszk óriási segítséget jelent. A maszkokat ugyan nem kötelező hordani, azonban a MÁV menedzsmentje megteremti annak a lehetőségét, hogy aki élni kíván a védőfelszerelés viselésével, annak az biztosítva legyen.

A vasúttársaság tájékoztat továbbá, hogy naponta fertőtlenítik a forgalomban lévő összes járművet, ami több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

(MÁV)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ