Sokan jelentkeztek Szekszárdon a gyógypedagógiai képzésre

Illusztráció: Pixabay
2020. Április 15. 17:00
Az elmúlt napokban váltak ismertté a 2020. évi felsőoktatási jelentkezési számok.

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának (PTE KPVK) pedagógusképzési szakjai továbbra is népszerűek a jelentkezők körében. A legtöbben ebben az évben is az óvodapedagógus szakot jelölték meg továbbtanulási irányként, de elegendő számú hallgató jelentkezett a tanító és a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakokra is. Az idei felvételi eljárás különlegessége, hogy a KPVK szekszárdi és pécsi képzőhelyén is meghirdette ezeket a képzéseket – tájékoztat közleményében a PTE KPVK.

Mint írják, igen komoly érdeklődés mutatkozik az újonnan indított gyógypedagógia képzés iránt is, amit csaknem 250 fő jelölt be valamilyen helyen a jelentkezési eljárásban. Ez az adat azért is bír nagy jelentőséggel, mert a gyógypedagógia szakot a Kar kizárólag a szekszárdi képzőhelyén hirdette meg.  „Lesz tehát elég hallgatónk ahhoz, hogy a következő tanévben, remélhetőleg már a megszokott munkarendben, mindkét képzőhelyen zavartalanul folytathassuk a munkát, és ezáltal a szekszárdi és pécsi képzőhelyen egyaránt aktív tevékenységet folytató KPVK rövidtávon a régió legerősebb pedagógusképző intézményévé váljon”, fogalmazott Prof. Dr. Szécsi Gábor a PTE KPVK dékánja.

Azok számára, akik még jelentkezni kívánnak valamelyik képzésre, de az első körben ezt nem tudták megtenni, a július végétől augusztus második feléig tartó pótfelvételi eljárás során nyílik erre lehetőség.

(PTE KPVK)

 

 

 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ