Folyamatos az orvosi ellátás az idősotthonokban

Fotó: Rádió Antritt
2020. Április 16. 16:00
A szekszárdi idősotthonokban március 8-tól lépett életbe a látogatási tilalom.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és Rottenbacher Ádám, a Szociális Központ igazgatója tájékoztatták a közvéleményt a több telephellyel működő Szociális Központ járványügyi veszélyhelyzetben hozott intézkedéseiről.  

Rottenbacher Ádám elmondta, hogy március 8-án négy idősek otthonában rendelt el zárlatot, ami elsősorban látogatási tilalmat jelent, hozzátartozók nem mehetnek az otthonokba. Csomagot sem vihetnek az időseknek, illetve az idősek sem mehetnek ki a házból. A csomagok hiányát azokból az adományokból pótolják, amit jó szándékú emberektől kapnak felajánlásként.

– A látogatási tilalom mellett felvételi tilalmunk is van, ami azt jelenti, hogy a zárlat végéig nem vehetünk fel új lakót az otthonokba, ami nagyon nehéz helyzet, hiszen köztudott, hogy milyen nagy várakozói listánk van. A munkatársaimmal kapcsolatban fontos megemlítenem, hogy mindenki köteles műszakba álláskor nyilatkozni az egészségi állapotról, testhőmérsékletéről, felső-légúti tünetekről és ezt igazolni is kell aláírásával. Rendelkezésünkre áll mindaz a védőfelszerelés, amire szükségünk van a megelőzéshez. A dolgozók oktatásban is részesültek a helyes kézfertőtlenítéssel, a védőeszközök helyes használatával kapcsolatosan – tájékoztatott a Szociális Központ vezetője.  

A Szociális Központ 4 intézményében látnak el bentlakásos férőhelyen időseket. Szekszárdon a Mérey utca 33.-ban 66 főt, a Mérey utca 42.-ben 10 főt, a Kadarka utcában 37 főt, illetve a tolnai idősek otthonában 42 idős embert. Rottenbacher Ádám hozzátette, hogy az orvosi ellátásuk folyamatos. Háziorvossal van szerződésük, aki telefonon illetve személyesen is rendszeresen rendelkezésükre áll.      

Ács Rezső polgármester elmondta, hogy a veszélyhelyzet kezdetével megszűnt a nappali ellátó szolgálat is, eszerint nem gyűlhetnek össze az idősek, viszont az önkormányzat számukra házhoz szállítja a meleg ételt.

A városvezető kiemelte továbbá, hogy a szociális ellátórendszerben eddig közel 4000 kesztyűt, majdnem 1000 maszkot, mintegy 20 liter fertőtlenítőszert osztottak ki.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ