Tolna megyében eddig 14 fertőzöttet azonosítottak

Fotó: Rádió Antritt
2020. Április 16. 18:00
Országszerte hetek óta zajlik a kórházak felkészítése.

A járványkórházzá átalakított Tolna Megyei Balassa János Kórház kapacitásbővítéséről tartott sajtótájékoztatót Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és dr. Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgató főorvosa.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szekszárdi intézményt is járványkórházzá minősítették, ezért az egyes osztályok átszervezéséről kellett gondoskodniuk. A járványra való felkészüléshez kapacitásbővítésre is szükség volt.  

– A kórházon belül két épületet szabadítottunk föl erre a célra, az egyik a belgyógyászati tömb, a másik pedig a rehabilitációs épület. Ebben a két épületben bővítés nélkül is 310 ágyat el lehet helyezni, bővítéssel közel 500-at. Mindezt a saját kapacitásainkkal, a kórház ágyaival jórészt meg tudjuk oldani – tájékoztatott Dr. Németh Csaba. Hozzátette, hogy a felkészülést részben saját erőből kell végrehajtaniuk, de amire a kórháznak nincs lehetősége, például további ágyak vagy lélegeztetőgépek beszerzésére, azt a kórházfenntartótól, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól is folyamatosan tudtak igényelni és ígéret szerint tudnak majd a jövőben is. Ily módon a kórház erőforrásai külső segítséggel kiegészítve, alkalmassá teszik majd ennek a járványnak a megfelelő menedzselésére.

Ács Rezső polgármester elmondta, hogy jelenleg 14 fertőzött van Tolna megyében, ebből egy főt kezelnek kórházban. Mint fogalmazott, Tolna megyében az ellátás feltételei maximálisan biztosítva vannak és lesznek is a jövőben. Az alapegészségügyi ellátásért az önkormányzat felel, és folyamatosan biztosítja az egészségügyi, valamint a szociális szférában dolgozóknak a védőfelszerelést. A körzeti orvosi rendelőkbe közel 1000 szájmaszkot osztottak ki és a fogorvosok részére mintegy 110 darab maszkot juttattak el az elmúlt hetekben. Folyamatosan zajlik a védőfelszerelések beszerzése és a hiányzó készleteket is folyamatosan pótolják.  

A Tolna Megyei Balassa János Kórházban kénytelen voltak bizonyos ellátásokat átmenetileg korlátozni, az ebben érintett betegeket tájékoztatták. Az egészségügyi ellátás aktuális részleteiről egy korábbi cikkünkben számoltunk be. 

Az osztályoknak kijelölt új helyszíneiről és bővebb információkról a Tolna Megyei Balassa János Kórház honlapján tájékozódhatnak. 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ