Fokozottabb rendőri jelenlét lesz Szekszárdon

Fotó: Rádió Antritt
2020. Április 18. 10:00
A városvezető hangsúlyozta, hogy a veszélyhelyzetben hozott intézkedéseket a jövőben nem kívánja szigorítani, viszont a már érvényben lévő határozatok betartását kéri mindenkitől.

A csoportosulások kialakulásának elkerülése végett ezen a hétvégén fokozottabb rendőri jelenlétre kell számítani a szekszárdi bevásárlóközpontok környékén, valamint Sötétvölgyben is – jelentette be hétértékelő sajtótájékoztatóján Ács Rezső, Szekszárd MJV polgármestere.

– Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, sok helyre ellátogattam én is, hiszen folyamatosan arról kell meggyőződnöm, hogy a szociális és egészségügyi ellátórendszer mennyiben készült fel a nagyobb kihívásokra. A kórházba is ellátogattam a héten, nyugodtak lehetnek a szekszárdiak és a Tolna megyeiek, mert a kórház maximálisan felkészült, nagyon jó technikai felszereltséggel és személyzettel tudják az ellátást biztosítani a lehetséges betegek részére – nyilatkozta rádiónknak Ács Rezső polgármester. Hozzátette, a szekszárdi idősek otthonába is ellátogatott, hogy megbizonyosodjon az aktuális helyzetről, ahol szintén kellő háttér és feltétel biztosított a megfelelő prevencióhoz. A városvezető immunerősítés céljából 100 darab Béres Cseppet, valamint C vitamint ajánlott fel az idősotthonokban gondozottak részére.

Mint fogalmazott végzi a munkáját az Önkormányzat, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, az alapegészségügyi ellátórendszer is, felkészültek minden lehetőségre. Szekszárdon jelenleg 17 fő van karanténban, ez a szám viszont napról-napra változik.  

– Több turbulencia volt itt az elmúlt hetekben egy bizonyos felajánlás körül. Érkezett egy felajánlás a városhoz viszonylag nagy mennyiségű alkohollal kapcsolatban és ebből az alkoholból kellett volna fertőtlenítőszert előállítani, de ennek nagyon szigorú szabályai vannak, hiszen egy szikra elég ahhoz, hogy felrobbanjon az üzem. Valamint ennek a tárolása a későbbiekben sem megoldott, hiszen nagyon tűzveszélyes. Most ott tartunk, hogy a felajánló azt mondta, hogy ezt saját maga elvégzi, ha a megfelelő engedélyeket megkapja hozzá. Amint megvan minden engedély, fertőtlenítőszert fogunk kapni. A fertőtlenítőszer kiosztásával kapcsolatban úgy gondoltuk, hogy először a saját kollégáinknak, az egészségügyben dolgozóknak, illetve a szociális területen dolgozóknak adnánk, majd a későbbiekben ezt kiterjesztenénk akár az idősotthonokra, vagy adnánk bárkinek, akinek szüksége lesz rá és jelentkezik érte. Minél szélesebb körben szeretnénk a szekszárdiak részére térítésmentesen elérhetővé tenni – részletezte a polgármester.  

Ács Rezső tájékoztatott továbbá, hogy kérte a szekszárdi bevásárlóközpontokat, hogy minden megelőző intézkedést tegyenek meg a vásárlók és az ott dolgozók biztonsága érdekében. Emellett hétvégén a rendőrségtől és a katonaságtól is sűrűbb ellenőrzést fog kérni a bevásárlóközpontok környékén, hogy megelőzzék a fertőzés kockázatával járó 10-12 fős csoportosulások kialakulását. Hatósági intézkedésre mindeddig nem volt szükség Szekszárdon, mindössze figyelmeztetésre, felszólításra.

A tájékoztatón a városvezető elmondta, hogy a bevásárlóközpontok környékéhez hasonlóan a kirándulók számára közkedvelt Sötétvölgyben is fokozottabb rendőri jelenlétre kell majd számítani. 

Mint ismert, a veszélyhelyzettel kapcsolatosan szombat 00:00 órától vasárnap 24:00 óráig terjedő időtartamra a városvezetők ismét újabb szigorító intézkedéseket vezethetnek be településeiken.

Ács Rezső polgármester közösségi oldalán tette közzé a helyi intézkedések részleteit. A korábbi hétvégéhez hasonlóan, ezen a hétvégén is csak a kijárási korlátozásról szóló jogszabály szerinti indokolt esetben hagyhatják el otthonaikat a szekszárdiak, melynek szigorú ellenőrzése céljából megkereste a helyi rendőrséget és a honvédséget. Emellett a közterületeken, közparkokban kizárólag az egy háztartásban élők tartózkodhatnak és közlekedhetnek együtt, másoknak egymástól legalább öt méteres távolságot kell tartani. A közterületi csoportosulások ellenőrzése és megszüntetése érdekében szintén megkereste a helyi rendőrséget és a honvédséget a városvezető. Sporttevékenységet – az egy háztartásban élőkön kívül – közterületen kizárólag egyedül, illetve egymástól tíz méteres távolságra lehet végezni.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ