Rászorulóknak oszt csomagot a Vöröskereszt

Illusztráció: Pixabay
2020. Április 18. 17:00
Az elmúlt hetekben jövedelem nélkül maradt, nehéz anyagi helyzetbe kerülő családokon segít a Magyar Vöröskereszt.

A csomagokat saját forrásból, valamint felajánlásokból állítják össze és önkéntesek segítségével osztják ki. A szekszárdi Tesco Hipermarket vezetősége és dolgozói is tartós élelmiszerrel járultak hozzá a kezdeményezéshez, tájékoztatott Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna megyei igazgatója.

Mint mondta, ismét újabb jótékonysági akciót bonyolítanak le a megyében működő Tesco Áruházakkal, amelyhez bármely más áruház csatlakozhat, ugyanis a Coca-Cola közreműködésének köszönhetően újabb forrást biztosít segítségnyújtásra az országos igazgatóság. Céljuk, hogy olyan egyéneknek, családoknak segítsenek, akik a koronavírus-járvány kapcsán kerültek nehéz anyagi helyzetbe, akár elveszítették munkahelyüket, akár fizetés nélküli szabadságra kényszerültek.   

– A jelzéseket főként a hivatalokon, illetve önkénteseinken keresztül várjuk, de természetesen megvizsgáljuk azokat a kéréseket is, amelyek telefonon vagy e-mailben érkeznek hozzánk. A teljesség igénye nélkül, mert mindenkinek sajnos nem tudunk segélyezni. Tolna megyében az elmúlt napokban már elkezdtük a bevásárlást, csütörtökön pedig Szekszárdon vásároltunk, illetve adományt kaptunk a Tesco Áruház dolgozóitól, illetve a vezetőségétől. Nagyon köszönjük Szabó Balázs úrnak, aki 50.000 Forint értékű élelmiszeradománnyal segítette ezt a programot. Pénteken nekiláttunk a csomagok összeállításának, amelyeket önkéntesek segítségével osztunk majd szét – nyilatkozta rádiónknak Gulyás Katalin.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ