Cél, hogy a hallgatók ezt a félévet is sikeresen teljesítsék

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Április 19. 17:00
Más felsőoktatási intézményekhez hasonlóan, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) is az elmúlt hetekben próbált teljes körűen távoktatásra átállni.

Akadnak ugyan kisebb-nagyobb technikai problémák, de úgy tűnik, hogy mind az oktatók, mind a hallgatók értik az új rendszer működési elveit és megfelelően tudnak együttműködni egymással a félév sikeres teljesítése érdekében, nyilatkozta Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja.

Mint mondta, a körülményekhez képest igyekeznek a legrugalmasabban, legpraktikusabban alakítani a félév teljesítésének módját. Egyrészt a hallgatókat nem terhelik felesleges feladatokkal, másrészt pedig elektronikus úton oldják meg az előadások, órák lebonyolítását, illetve a félév sikeres zárásához szükséges feladatok teljesítését. A dékán hozzátette, hogy a számonkérés módját egyelőre az oktató kollégákra bízta, sokféle módszer közül választhatnak, a diákoknak lehetősége van akár beadandó dolgozat, akár interaktív vizsga keretén belül számot adni a tudásukról. Hangsúlyozta, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a hallgatók ezt a félévet teljesíteni tudják, a megváltozott körülmények ellenére is.

– Nagyon fontos kérdés, a végzős hallgatóink ügye. E tekintetben rendelkezésünkre áll már a releváns kormányrendelet, aminek megfelelően teljes körűen tudjuk koordinálni a végzős hallgatókkal kapcsolatos feladatokat. Egyfelől rendelkeztünk arról, hogy elektronikusan kell benyújtaniuk a diplomamunkát, emellett módosíttattam dékáni hatáskörben a határidőt, így kicsit több időt kaptak a hallgatók – részletezte prof. dr. Szécsi Gábor. Tájékoztatott továbbá, hogy a gyakorlatok teljesítését is próbálják a lehető legrugalmasabban megoldani, illetve a záróvizsgáztatás is más módon zajlik majd, mint korábban. Ezúttal lehetőség van arra, hogy a hallgató bemenjen a kampuszra és kéttagú bizottság előtt vizsgázzon, de lehetőség van arra is, hogy elektronikus módon bonyolítsák le a záróvizsgát. A szekszárdi kampuszon az előbbi megoldást próbálják megvalósítani.

A dékán zárásképpen elmondta, hogy bízik abban, hogy minden hallgató teljesíteni tudja majd a követelményeket és a jelenlegi helyzet nem okoz nagy fennakadást az oktatásban.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ