Védőfelszerelést osztottak Szekszárdon

Fotó: Jantner László
2020. Április 20. 12:00
Az elmúlt hétvégén az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) képviselői hat bevásárlóközpont bejáratánál osztottak ingyen kesztyűket és maszkokat az arra járóknak.

Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője rádiónknak elmondta, hogy indokoltnak tartották az ingyenes maszkok kiosztását ugyanis sok jelzés érkezett hozzájuk, miszerint hétvégenként főként reggel 7 és 9 óra között rengetegen vásárolnak be, akik közül sokan nem viselnek egyáltalán védőfelszerelést.

– Szombaton délelőtt két órán keresztül ingyenes maszkokat és kesztyűket osztottunk a járókelőknek, akik szívesen fogadták azt. Két óra alatt több mint 1000 maszk fogyott el, illetve az összes gumikesztyűnk is gazdára talált. Az akciónak tervezzük a folytatását, már meg is rendelünk egy következő szállítmányt. Összességében pozitívak voltak a visszajelzések, egyik helyszínen 30 perc alatt elfogyott az összes védőmaszk – tájékoztatott Bomba Gábor.

Hozzátette, hogy mindezt az ÉSZ saját forrásából valósították meg, kiegészítve ezt jótékonysági felajánlásokból. A támogatások folyamatosan érkeznek, amit a továbbiakban hasonló jellegű akciókra kívánnak fordítani.  

Bomba Gábor végezetül elmondta, hogy tapasztalataik szerint az egyik helyi barkácsáruháznál egész nap hatalmas a tömeg, a továbbiakban erre és a hasonlóan sokakat megmozgató helyszínekre fognak fókuszálni.

 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ