Új sportággal ismerkedhetnek a szekszárdiak

Fotó: Rádió Antritt
2020. Április 21. 11:55
„Petang” (pétanque) pályák épülnek a Szekszárdi Sportközpontban.

Ma reggel, a Szekszárdi Sportközpont atlétikapályája melletti füves területen helyezte el az épülő pályák alapkövét Malomsoki Krisztián, az intézmény ügyvezető igazgatója. Mint mondta, egyrészt a családoknak kínálnak egy újabb szabadidős tevékenységet, másrészt pedig szeretnék, hogy ha profi „petang” játékosai is lennének a megyeszékhelynek. Malomsoki hozzátette, hogy 2021-ben a pétanque a Világjátékoknak a részét képezi, tehát ha valaki nagyon ügyes, akár ki is kijuthat a nemzetköz versenyre a magyar válogatott színeiben.

– 200.000 forint önerőből valósítjuk meg a projektet. A gépesített munkálatokat még ma befejezik, ezt követően a saját munkatársaink ragadnak lapátot, köztük karbantartók, recepciósok, úszómesterek és én magam is. A pálya mellett egy minilelátó is helyet kap, ami szinte anyagi ráfordítás nélkül megoldott, hiszen a jégkorongcsarnok elbontásával szabadult fel. Terveink között szerepel az is, hogy egy őrzött fabódét is elhelyezünk a közelben, ahol a kilátogatók a saját felszerelésüket letehetik. A pályák szomszédságában pedig egy 19 méteres, szabadon hagyott füves sáv akár piknikezéshez is megfelel – részletezte Malomsoki. Hozzáfűzte, hogy rendkívül családias a légkör ebben a sportágban, a győztes és a vesztes között nincs nagy ellentét, ami ritka a versenysportágakban.

Az ügyvezető zárásképpen kitért arra, miszerint ígéretet kaptak, hogy az országos bajnok és több magyar válogatott játékos is ellátogat majd Szekszárdra, és ki fogják próbálni a pályákat.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ