Online piactéren kereskedhetnek a helyi termelők és felvásárlók

A koronavírus-járvány terjedésének enyhítése céljából a szekszárdi piacon nem árusíthatnak a termelők. Fotó: Rádió Antritt
2020. Április 23. 09:27
Elektronikus piactér felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és felvásárlók, kereskedők összekötését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A koronavírus járvány miatt a helyi termelők többsége nehéz helyzetbe került, sok piac zárta be kapuit, nem üzemelnek az iskolai konyhák, az éttermek, nincsenek rendezvények. Értékesítési lehetőség hiányában pedig a termelők nehezen találnak vevőt terményeik, termékeik számára – részletezte rádiónknak Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna megyei elnöke.   

Mint mondta, új értékesítési felületet jelent a NAK kezdeményezése, ahol egy regisztrációt követően a felvásárlók megtalálhatják a számukra fontos áruk előállítóit. Az érdeklődő őstermelők és kistermelőknek regisztrálniuk kell a piacter.nak.hu oldalon a nevük és elérhetőségük megadásával. Emellett a kínált terméktípusokat is fel kell tüntetni, valamint azt is, hogy vállalnak-e kiszállítást. A megadott adatok bármikor módosíthatók, vagy a regisztrációs profil is törölhető.

– A bejelentkezést követően a termelő bekerül a Piactér nyilvántartásába, valamint különböző szűrési feltételek alapján kereshetővé válik. A keresőfelületet a kereskedők és feldolgozók is kizárólag bejelentkezést követően érhetik el. Ők is bekerülnek a Piactér nyilvántartásába, továbbá egy listában elérhetővé válik a nevük a termelők számára. Fontos megjegyezni, hogy a NAK kizárólag a nagyfokú diszkréciót biztosító online felületet adja. A termelőkkel a felvásárlók veszik fel a kapcsolatot, és a további egyeztetési, szerződéskötési folyamat már a két fél között valósul meg. A hazai és főleg a helyi termék választása mindenki számára előnyökkel jár, a vásárlók közvetlen környezetükben juthatnak kiváló minőségű, magyar alapanyagokhoz és élelmiszerekhez, vásárlásukkal pedig támogatják a hazai termelőket – hangsúlyozta Vendégh Edit.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány terjedésének enyhítése céljából a szekszárdi piacon sem árusíthatnak a termelők március 18-tól, egyelőre határozatlan ideig. A Polgármesteri Hivatal ezért soron kívül adott ki közterület-használati engedélyeket.

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ