Szabó Noémi: Gerebennel hosszabbítottunk, Dojkic elhagyja a csapatot

Fotó: Rádió Antritt
2020. Április 25. 06:55
A veszélyhelyzet idején sem tart pihenőt az Atomerőmű KSC Szekszárd (KSC), reményeik szerint augusztus végén elkezdődhet a felkészülés a következő bajnoki szezonra.

Az élsportolók esetében különösen fontos, hogy kiváló kondícióban maradjanak, a KSC erőnléti edzője otthon is elvégezhető edzéstervekkel látja el folyamatosan a játékosokat – nyilatkozta a Rádió Antrittnak Szabó Noémi, a klub szakmai- és sportigazgatója. Mint mondta, naponta kétszer két és fél óra edzést kell elvégezniük a játékosoknak, minden izomcsoportot átdolgozva. A lányok személyre szabott edzésterveket kapnak, és ezekről visszajelzést is kell küldeniük.

Szabó Noémi tájékoztatott továbbá, hogy Gereben Líviának május 31-én lejárt volna a szerződése, most további három évre hosszabbított vele a klub.  

– Még az orvosok sem számítottak arra, hogy ilyen ütemben fog majd felépülni. Nyilván távoli, hogy egyáltalán eldőljön, hogy őbelőle milyen szintű játékos lesz, ezzel ő is és mi is tisztában vagyunk. Ez egy speciális szerződés, viszont látva az ő fanatizmusát, azt, ahogyan ő ebből a betegségből fel tudott épülni, egy kis gondolkodás után arra sarkallt minket Gergővel (Szabó Gergő, ügyvezető elnök – szerk. megj.) és Zseljkoval (Djokics Zseljko vezetőedző – szerk. megj.), hogy megállapodjunk vele. Emellett nagyon megerősítettük a magyar magot, tehát elsősorban nem légiósokat kezdtük el keresni, hanem nagyon jó neveket, például Krnjics Szara is magyarnak számít és őt is sikerült megtartani. Vele további két évre hosszabbított a KSC – részletezte Szabó Noémi.

Hozzátette, hogy jelenleg 13 fős magyar maggal rendelkeznek, és a 4 légióst mind emberileg, mind szakmailag a magyar gerinchez igyekeznek szabni. Két-három játékossal már a tárgyalások végső fázisában vannak, emellett Erica McCall iránt más magyar csapatok is komolyan érdeklődnek. A horvát légiós, Ivana Dojkic elhagyja a csapatot, ő máshova fog szerződni. Az ő posztjára egy olyan játékost keresnek, aki az 1-es poszton játszó Studer Ágnes fejlődését szolgálja.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ