Fokozatosan nő a kórházban ápoltak száma

Illusztráció: MTI/Botár Gergely/kormany.hu
2020. Április 27. 12:55
Az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján tájékoztatta a közvéleményt, tudósít az MTI.

Müller Cecília elmondta: a koronavírus miatt eddig elhunyt 280 emberből 261 60 év feletti. Az idősotthonok és a kórházak leginkább kitettek a fertőzésnek, ott különösen fontos a védőfelszerelések helyes használata.

A speciális maszkok az egészségügyben hasznosak. Utcai használatuk nem javasolt - mondta a szakember.

A házi készítésű maszkokról szólva elsőként azt hangsúlyozta: aki beteg, ne menjen sehova, még maszkban sem. Aki pedig házi készítésű maszkot használ, helyesen tegye: szorosan, orrát száját eltakarva helyezze fel, és ne nyúlkáljon hozzá! A maszk felvétele előtt és levétele után is alaposan kezet kell mosni. A pamutból, textilből készült maszk 60 fokos vízben kimosva újra használható - mondta a tisztifőorvos.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta: eddig 25 idősotthonban jelent meg a fertőzés, nagyon különböző mértékben. Vannak nagyobb otthonok, több fertőzöttel, és van olyan is, ahol csupán egy-egy fertőzött van. Eddig a 25 idősotthonban összesen 64-en hunytak el koronavírussal összefüggésben.

MTI

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ