Bátaszéken minden 65 év feletti polgár kap védőmaszkot

Fotó: Bátaszék Város Önkormányzata/Facebook
2020. Április 27. 16:08
Még a héten eljuttatják a hivatal munkatársai.

A koronavírus-járvány megfékezése igen nagy feladatot ró az országra és a települési önkormányzatokra, így Bátaszék Város Önkormányzatára is – hangsúlyozta dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere. 

Mint fogalmazott, annak érdekében, hogy a mindennapi élet minél hamarabb visszatérhessen a korlátozások nélküli kerékvágásba, mindenkinek el kell látnia a rá eső feladatokat és be kell tartani azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyek egészségünk megóvása érdekében születtek.

– Városunk önkormányzata is mindent megtesz annak érdekében, hogy a bátaszékiek egészségét megóvja, a járvány terjedését meggátolja. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy minden 65. életévet betöltött bátaszéki polgár részére kettő darab mosható, fertőtleníthető és vasalható textilmaszkot biztosítunk az elkövetkezendő napokban. Emellett a továbbiakban is azt kérjük a bátaszéki idős polgároktól, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, de ha mégis halaszthatatlan okból el kell hagyniuk az otthonukat, akkor használják az önkormányzat által biztosított szájmaszkot, mert úgy gondolom, hogy ők így tudnak hozzájárulni mind saját, mind az embertársaik egészségének a megőrzéséhez. Emellett arról is döntöttünk, hogy a II. Géza Gimnázium érettségiző tanulói, illetve a felügyelő tanáraik számára is biztosítani fogunk szájmaszkokat – tájékoztatott a városvezető.

A település közel 1200 idős polgárának szánt védőmaszkokat az önkormányzat munkatársai még a héten eljuttatják.

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ