Központi készletből érkeztek védőeszközök Szekszárdra

Fotók: Tolna Megyei Balassa János Kórház
2020. Április 27. 16:23
5000 darab egyszer használatos védőoverall, 200 darab fertőtleníthető védőszemüveg és 732 liter fertőtlenítőszer érkezett.

A szekszárdi kórházba is érkezett azokból a védőeszközökből, amelyeket az elmúlt napokban, a koronavírus-járvány elleni küzdelmet szolgáló nemzetközi együttműködés keretében kapott Magyarország – adta hírül weboldalán a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

Mint írják, az intézmény az Állami Egészségügyi Ellátó Központ készletéből 5000 darab egyszer használatos védőoverallt, 200 darab fertőtleníthető védőszemüveget és 732 liter fertőtlenítőszert kapott. A szállítmányt, amely április 24-én délelőtt, teherautóval érkezett, a Kórházparancsnokság és az intézmény munkatársai közösen ellenőrizték és helyezték el a kórház raktárépületében.

Itt az újonnan érkezett eszközökből és a kórház saját forrásból, korábban beszerzett készletéből – a szükséges higiéniai körülményeket szigorúan betartva –, a teljes védőfelszerelést tartalmazó egységcsomagokat állítanak össze, hogy azok a kórház megfelelő osztályain, a járványkórház szükségleteihez igazodva biztosítsák az egészségügyi dolgozók védelmét, segítsék a járvány leküzdését.

(Tolna Megyei Balassa János Kórház)

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ