Katonák fertőtlenítenek Szekszárdon

Fotók: Rádió Antritt
2020. Április 29. 14:16
A Szociális Központ négy intézményében fertőtlenít a Magyar Honvédség alakulata.

A járvány továbbterjedésének lassítása érdekében a Magyar Honvédség alakulata fertőtlenítést végez ma és holnap a szekszárdi idősotthonokban, tájékoztatta szerdán a közvéleményt Ács Rezső Szekszárd MJV polgármestere és Rottenbacher Ádám, a Szociális Központ igazgatója.

Rottenbacher Ádám portálunknak elmondta, hogy az úgynevezett mentesítés, annak a prevenciós tevékenységnek a része, amelyet március eleje óta gyakorolnak a Szociális Központ intézményeiben. Amint arról korábban beszámoltunk, egyebek mellett látogatási tilalom lépett életbe az idősotthonokban, illetve a felvétel is szünetel.

– Jelenleg nincs fertőzött lakónk és fertőzött dolgozónk sem és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt megelőzzük. Március 9-től többek között folyamatosan hőmérőzzük a lakóinkat, napi szinten biztosítjuk a gyümölcsöt, vitaminokat a részükre. Emellett minden munkatársam köteles műszakba álláskor nyilatkozni az egészségi állapotáról, testhőmérsékletéről, felső-légúti tünetekről és ezt igazolni is kell aláírásával – hangsúlyozta Rottenbacher Ádám.

A fertőtlenítés során az érintett épületeken belül alkoholtartalmú vegyszerrel permeteznek a katonák, míg az épületen kívüli közösségi tereken klórtartalmú, magasabb töménységű fertőtlenítőszerrel dolgoznak. A fertőtlenítést követően 45 perc lesz a várakozási, kiszellőzési idő.    

Ács Rezső polgármester a továbbiakban kiemelte, hogy az elmúlt hetekben az önkormányzat is sokat tett azért, hogy a vírus terjedését lassítsa, megakadályozza.

– A mai nap mentesítés zajlik, de az elmúlt hetekben folyamosan biztosítottuk a védőfelszereléseket, maszkokat, kesztyűket a bentlakóknak és az itt dolgozóknak is, emellett Béres-cseppet és C vitamint is eljuttattunk a részükre, hogy maximális legyen a védettségük „kívül-belül”. A mentesítést követően, a jövő héten tervezzük azt is, hogy ezekben az intézményekben a levegőnek a mentesítése is megtörténjen – részletezte a városvezető.  

Szekszárdon, a Mérey utca 33.-ban és a tolnai idősek otthonában a mai nap folyamán fertőtlenítenek a katonák, míg a Mérey utca 42.-ben és a Kadarka utcai otthonokban holnap végzik el a mentesítést. 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ