Indítványozták a színészgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
2020. Május 04. 18:20
A vasárnap elkövetett bűncselekmény áldozatát nem nevezték meg, ugyanakkor a még aznap több hírportálon megjelent információ szerint a gyilkosság áldozata Szilágyi István színművész.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint végzett országosan elismert színész édesapjával - közölte a főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor nem nevezte meg a vasárnap elkövetett bűncselekmény áldozatát, ugyanakkor a még aznap több hírportálon megjelent információ szerint a gyilkosság áldozata Szilágyi István színművész.

A főügyész mindössze annyit írt közleményében: a megalapozott gyanú szerint egy 49 éves férfi május 3-án reggel a XVII. kerületi otthonában részben kalapáccsal testszerte bántalmazta édesapját, az országosan ismert színművészt, aki emiatt életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki, és előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség a férfi eljárásbeli jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében indítványozta a letartóztatást, amelyről várhatóan kedden dönt a bíróság.

A Baptista Szeretetszolgálat vasárnap erősítette meg, hogy életének 83. évében vasárnap elhunyt Szilágyi István. A színművész utolsó éveiben rendkívül szegényes körülmények között élt Rákosligeten, ahol a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai segítették őt mindennapi életvitelében.

MTI

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ