Néhány napon belül kétszer bukott le ittas vezetés miatt

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2020. Május 05. 10:36
Ráadásul sosem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Egy 36 éves tolnai férfi kedden ittasan okozott anyagi káros balesetet, vasárnap pedig élettársa autóját vitte el valószínűleg engedély nélkül, a szonda akkor is pozitív értéket mutatott. Ráadásul a sofőr sosem rendelkezett vezetői engedéllyel – tájékoztat közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint ahogyan arról korábban portálunkon is beszámoltunk, április 28-án történt egy anyagi káros baleset a 6-os számú főúton, Fadd térségében. Egy kisteherautó vezetője hátulról nekiütközött egy előtte forgalmi okból lassító másik gépkocsinak. A helyszíni intézkedés során kiderült, hogy a férfi ittas volt, amikor a balesetet okozta. Ellene a Szekszárdi Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, és az elkövetett szabálysértések miatt is feljelentették.

Ezt követően május 3-án az esti órákban, a kedden ittasan balesetet okozó 36 éves tolnai lakost a 6234-es – Tengelic-Szőlőhegy – bekötőúton igazoltatták. A férfinél alkoholteszteres ellenőrzést is végeztek, mely ismét pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfinak nincsen vezetői engedélye, és az általa vezetett kocsit is feltehetően tulajdonosának engedélye nélkül vezette. A paksi rendőrök a 36 éves sofőrrel szemben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, az általa elkövetett szabálysértések miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

(TMRFK)

 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ