Zele Dorina Szekszárdon kezdi a 2020/2021-es szezont

Illusztrációk: FIBA Nemzetközi Kosárlabda Szövetség
2020. Május 05. 13:15
Az Atomerőmű KSC Szekszárd (KSC) Európa-kupába nevezhet, míg az Euroliga selejtezőjében nem indulhat.

Zele Dorina Szekszárdon kezdte profi pályafutását, 2011 és 2014 között játszott a kék-fehér mezben, emellett a válogatottban is szerepet kapott az elmúlt időszakban - tájékoztatott Szabó Noémi, a klub szakmai- és sportigazgatója.  

– Zseljko vezetőedző olyan szemmel járja a világot, hogy a játékosok emberi oldalát és a játékkapcsolatait is szemügyre veszi. Dorina a válogatottban Studer Ágival nagyon jó párost alkottak, jól megértették egymást a pályán belül és kívül is. Megkerestük és viszonylag gyorsan meg is állapodtunk bele, úgyhogy hat év után visszatér Szekszárdra most már érett játékosként. Dorina 28 éves, balkezes, és 3-as és 4-es poszton is bevethető. Most egy évre írt alá, az ő korában nehéz már hosszabb időre szerződést kötni, meg neki is egy nagy változás azok után, hogy sok évet volt távol – részletezte a klub szakmai- és sportigazgatója.  

Kiemelte továbbá, hogy május 11-én kezdik el az edzéseket a leszerződött játékosokkal, a szekszárdi fiatalokkal kiegészülve, így néhány napon belül 8-10 fős keret lát neki a munkának.

– Szervezett edzések lesznek, de azért nem teljesen csoportos, nem csapatedzésekről van szó. Biztos, hogy az első hét fókuszában csak a visszavezetés lesz a kosárlabdamozgás világába. Az edzőnek olyan tervei vannak, hogy 2-4 fős csoportokban, a sportcsarnok tereit kihasználva, szétszórva edzenek majd. Az izmaik teljesen átalakultak, a kosárlabdában vannak olyan speciális mozgások, például a kitámasztás, lefordulás, tempódobás, ahol olyan mozgást kell elvégezni, amitől teljesen elszoktak az elmúlt 7-8 hétben a játékosok – hangsúlyozta Szabó Noémi.

Hozzátette továbbá, hogy a 2020/2021-es magyar bajnoki szezon legkorábban október 3-án, míg legkésőbb október 31-én kezdődhet.  

– Az október 31-i dátum nagyon késői kezdés lenne annak tükrében, hogy a 2021-ben a FIBA Nemzetközi Kosárlabda Szövetség meg szeretné rendezni az Európa-bajnokságot - az olimpiai játékokat megelőzően -, azaz április közepéig be kellene fejezni a 2020/2021-es bajnokságot. Ezért lenne szerencsés október elején elkezdeni a következő szezont, ami értelemszerűen nem a szövetség akaratán, hanem a veszélyhelyzeten múlik – zárta mondandóját a klub szakmai- és sportigazgatója.   

A továbbiakban Szabó Gergő, a klub ügyvezető elnöke tájékoztatott, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) hétfőn hozott döntést a magyar csapatok nemzetközi szereplését illetően. Ennek értelmében a Sopron indulhat az Euroligában, a Diósgyőr az Euroliga selejtezőjében, míg a KSC, a ZTE, a Győr, Cegléd és a PEAC nevezhet az Európa-kupába.

– Az a döntés született, hogy a KSC csak az Európa-kupában vehet részt. A döntés meghozatalakor azt vette figyelembe a szövetség, hogy az elmúlt 3 évben ki milyen eredményt ért el a magyar bajnokságban. Mivel a 2019/2020-as szezont törölte a szövetség, az én olvasatomban ez a 2016/2017-es, 2017/2018-as és a 2018/2019-es szezonban elért eredményeket jelenti, amelyekben összesítve jobb eredményt értünk el, mint a Diósgyőr. Nem hivatalos információim szerint a szövetség úgy számolt, hogy az idei bajnokságot is figyelembe vették, amit azonban alapvetően törölt a szövetség. Ezért nem értjük a döntést, de próbáljuk felvenni a kapcsolatot az MKOSZ vezetőségével és választ kapni a felmerülő kérdésekre – nyilatkozta az ügyvezető elnök.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ