Járványügyi ellenőrzés volt ma Decsen

Fotók: MTI/Sóki Tamás
2020. Május 05. 15:02
A decsi református szeretetotthonban jelenleg 84 idős embert gondoznak és két helyiséget különítettek el az esetleges fertőzöttek számára.

Ellenőrzést tartott kedden a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a decsi református egyházközség Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonában – közölte az MTI.

Pappné Szakács Csilla, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket ellenőrizték. Azt vizsgálták, hogy megfelelőek-e a fertőtlenítőszerek, védőeszközök, illetve az izolációs helyiségek. Az ellenőrzést végzők mindent rendben találtak - tette hozzá.

Ismertette: a decsi szeretetotthonban március 9-étől látogatási, a lakóknak pedig kijárási tilalom van. A 84 idős embert gondozó intézményben két helyiséget különítettek el az esetleges fertőzöttek számára, ahol négy beteget tudnak elhelyezni. Az otthonban - ahol a honvédség április 28-án végzett fertőtlenítést - nincs fertőzésgyanús lakó.

Az intézményvezető szólt arról is, hogy az idősek nehezen viselik a bezártságot, különösen azt, hogy nem tudnak személyesen találkozni hozzátartozóikkal. Hetente háromszor rendeznek reggeli áhítatot, vasárnap pedig ökumenikus jelleggel istentiszteletet tartanak - mondta.

MTI

 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ