Gyászol a szekszárdi sportélet

Fotók: Rádió Antritt
2020. Május 10. 12:14
Vas Krisztián 38 évesen távozott az élők sorából.

Vas Krisztián, a szekszárdi Maori MMA Team vezetője tragikus hirtelenséggel hunyt el szombaton, május 9-én. Értesüléseink szerint tüdőembólia okozta a tragédiát. Krisztiánt családja, rokonai, barátai, edzőtársai és számtalan tanítványa gyászolja. A helyi sportélet jól ismert alakja számos küzdősporttal ismertette meg a tanulni vágyókat a Sport utcai edzőtermében.

Vas Krisztián megközelítőleg 12 éve kezdett el bokszolni, majd néhány amatőr meccset követően a profik sorát gyarapította. Kilenc évvel ezelőtt ismerkedett meg a Brazil Jiu-Jitsu-val (BJJ), ahonnan egyenes út vezetett az MMA meccsek világába.

 – A szekszárdi gálák állandó résztvevője, a közönség nagy kedvence volt egyéni küzdőstílusa, akarata és bátorsága miatt. Ellenfelei minden esetben magasabbak és fizikailag is nagyobbak voltak, ő mégis győztesként hagyta el a szorítót – vall róla közeli hozzátartozója.

Az ökölvívás és az MMA mellett a földharc különböző szabályrendszereiben is rendre versenyzett. A Global Grappling, az Abu Dhabi Combat Club (ADCC), a Submission Grappling, legutóbb a Kempo világbajnokság résztvevője volt a földharc irányzatban, az utóbbi években pedig a Thai Box is bekerült edzésprogramjába.

Vas Krisztián legkiemelkedőbb eredményei, a teljesség igénye nélkül:

- földharcban többszörös Magyar Bajnok

- ADCC Hungarian Open II. hely

- BJJ Hungarian Open II. hely No-Gi-ben, súlycsoportjában és abszolút kategóriában is

- Combat Wrestling Európa-bajnokság II. hely

 

Vas Krisztián 38 évet élt.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ