Még egy hétig voksolhatunk a menhelyre

Fotó: Szekszárdi Kutyamenhely/Facebook
2020. Május 11. 10:28
A Szekszárdi Kutyamenhely pályázati forrásból fedezné állategészségügyi kiadásainak egy részét.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Szekszárdi Kutyamenhely az idei évben is indult azon a pályázaton, ahol állatorvosi szolgáltatásokra nyerhetnek pénzügyi támogatást a pályázók, az első helyezett másfél millió, a második egymillió, míg a harmadik ötszázezer forintot. A szekszárdi menhelyet a Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítványra leadott voksokkal lehet támogatni.

– Az online szavazás hajrájában vagyunk, már csak egy hét van hátra a szavazás zárásáig. Mindenképpen szeretnénk a jelenlegi második helyezésünket megtartani, mert ha ez sikerül, akkor egymillió forintos támogatást tudnánk szerezni a menhelynek. Arra kérünk mindenkit, hogy segítsenek nekünk, ha valaki még nem szavazott, akkor tegye meg, hiszen mindössze néhány kattintás az egész – hívta fel a figyelmet Fiáth Szilvia, a menhely vezetője.

Hozzátette, hogy az elmúlt hetekhez képest egy kicsit változott a helyzetük, de a hagyományos nyílt napjaikat még mindig nem szervezhetik meg, így az átlagosnál jóval kevesebb eb talál gazdára.

– Többszörös telefonos egyeztetést követően, külön-külön fogadjuk az érdeklődőket, természetesen a megfelelő higiéniai előírásokat betartva. A hétvégén sikerült már két kutyust örökbe adni, illetve kettőt le is foglaltak. Számunkra ez óriási öröm, hiszen november óta alig tudtunk kutyust örökbe adni. A télre, hidegre hivatkozva az emberek kevésbé érdeklődtek az örökbefogadás iránt, majd pedig a veszélyhelyzet miatt nem fogadhattuk látogatókat. Talán mostantól lassan és türelmesen érkezhetnek. Még senki nem áll készen és mi sem vagyunk készek arra, hogy 30-40 ember egyszerre sétálhasson a menhelyen. Egyelőre csak külön-külön fogadjuk azokat, akik kutyát szeretnének befogadni, de pozitívak vagyunk, hogy a világ nem állt meg, és talán a kutyáink is szépen elkezdenek gazdikhoz kerülni – zárta mondandóját Fiáth Szilvia.

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ