Továbbra is házhoz szállítják a könyveket Szekszárdon

Fotó: Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár/Facebook
2020. Május 12. 13:00
A veszélyhelyzethez a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár munkatársai is alkalmazkodtak.

 

Továbbra is érvényben van az a kormányrendelet, amely alapján a könyvtárak nyilvános működési tereit bezárták, emellett létezik egy olyan kormányrendelet, amely egyre több lehetőséget kínál a vidéki közéletnek, ez a jogszabály azonban nem érvényes a könyvtárakra – tájékoztatott Liebhauser János, a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár igazgatója.

Mint mondta, a bezárásban érintett intézmények folyamatosan készülnek arra, hogy nyithassanak. A minisztériumban már dolgoznak egy olyan előterjesztésen, amely alapján ez a nyitás megtörténhet, de a nyitást csak a kormány rendelheti el.

– Minden kedves olvasótól türelmet, megértést kérünk, de a könyvtár továbbra sincs nyitva. Amit tudunk ajánlani alternatívaként, hogy sikeresen működik az „Otthonkönyvtár mindenkinek” elnevezésű új szolgáltatásunk. Eszerint bárki, aki bejelentkezik az elérhetőségeinek valamelyikén, valamint a könyvtár katalógusából kiválasztja, hogy mire van szükség, azt házhoz szállítjuk. Mindenkinek lehetősége van arra, hogy kapjon a könyvtárból dokumentumokat, és a könyvek visszajutásáról is gondoskodunk – részletezte a könyvtárigazgató.  

Liebhauser hangsúlyozta, hogy a könyveket minden alkalommal több, mint egy hétre karanténba teszik és csak a fertőtlenítést követően kerülnek csak vissza a könyvtárba.

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ