Július elsején nyithat a szekszárdi fürdő

Fotók: Rádió Antritt
2020. Május 12. 13:51
A Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő nyitásával kapcsolatban egyeztettek ma délelőtt.

A keddi megbeszélésen Ács Rezső, Szekszárd MJV polgármestere; Rácz Zoltán, Szekszárd MJV Önkormányzata Közgyűlésének Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának (GVB) tagja; Malomsoki Krisztián, a Szekszárdi Sportközpont ügyvezető igazgatója; Szabóné Tengerdi Mária fürdővezető, valamint Friedmann Tamás, gépészműszaki ellenőr vettek részt.

Folyamatosan feloldásra kerülnek a korlátozó intézkedések, így például a strandok megnyitása is lehetővé válik. Az országban több strand is várja már vendégeit.

A mai napon azzal kapcsolatban született megállapodás, hogy legkésőbb július elsején kinyithat a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, tájékoztatott Ács Rezső polgármester.    

– Tulajdonképpen abban állapodtunk meg, hogy legkésőbb július elsejétől ki szeretnénk nyitni a strandot. Reméljük addig még egyéb könnyítések is lesznek. Most azt a helyzetet mértük fel, hogy milyen állapotban vannak a medencék. Úgy látjuk, hogy ehhez javításokra, karbantartásra van szükség, amelyet egy műszaki szakemberekből álló gárda fog majd megfogalmazni és összeállítani, ehhez pedig a költségvetési forrásokat biztosítani fogjuk. Egy célunk van, hogy legkésőbb július elsején a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő újra kinyisson. (…) Egy mérnökökből álló gárda fog készíteni egy szakmai anyagot, amely alapján én a költségvetési forrásokat hozzá fogom rendelni és biztosítani. Az, hogy most ki mennyiben felelős és miért alakult így, ezen természetesen kell vitatkozni és a felelősöket meg is kell fogalmazni, de én azt gondolom, hogy ennek az ideje nem most van itt, hanem majd a szezon után, ősszel, hiszen nem fogunk elveszíteni semmit. Meg kell csinálni, ki kell nyitni. A vitákat pedig majd a szezon után kell lefolytatni és reméljük, hogy a megoldás majd meg fog születni – fogalmazott Ács Rezső.

Rácz Zoltán önkormányzati képviselő szerint nem a városnak kellene kifizetnie a javításhoz szükséges költségeket. Rácz elmondta, hogy a szekszárdi strand 2012-ben készült el és már a következő évben jelentkeztek garanciális problémák, amelyeket javítgattak.

– 2016-ban Csillag Balázs, egykori ügyvezető igazgató megrendelt egy szakvéleményt, amely megállapította, hogy a medence burkolása nem a megfelelő anyagokkal készült el és teljes cserét javasolt, teljes cserét tartott szükségesnek. Ennek alapján két medencét újra is burkoltak. Látható a különbség, hogy azzal semmi gond nincs most sem, pedig az is már négy éve elkészült. Most előkerült újra az élménymedence, amelyet szintén javítani, burkolni kellene. Kiderült azonban, hogy még rosszabb a helyzet, mert nagy darabokban jön szét a burkolat, amely balesetveszélyes. Amit én kifogásolok, amit rossznak tartok, hogy gyakorlatilag nincs semmi tudomásunk arról, hogy a kivitelezőt ezzel kapcsolatban bármiféle megkeresés érte volna, vagy bármiféle garanciális vagy szavatossági igényt érvényesített volna vele szemben a város. Ez most újabb 100 millió forintos tételt jelent és meggyőződésem, hogy ez most nem a város dolga. A város költségvetését ilyesmire költeni egyszerűen nem szabad. Én azt gondolom, hogy dícsérendő, ha egy javítás árát állja a kivitelező, de állnia kellene a teljes felújítást – nyomatékosította Rácz Zoltán.

A Magyar Fürdőszövetség tagjaként a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő folyamatosan értesül a legújabb előírásokról, a fürdő nyitására vonatkozó szabályokról, amelyeket a veszélyhelyzetre való tekintettel kiemelt figyelemmel követnek, tájékoztatott Szabóné Tengerdi Mária fürdővezető. Mint mondta, abban bíznak, hogy a szekszárdi fürdő nyitásáig némileg enyhítenek a szabályokon, egyebek mellett engedélyezik az élményelemek használatát az élménymedencében.

– A tömegrendezvényre vonatkozó korlátozást is figyelembe kell vennünk, azaz egyszerre 500 főnél többen nem tartózkodhatnak majd a fürdő területén. Ezen felül a medencék is megszabott befogadóképességgel rendelkeznek, eszerint lényegesen kevesebb vendég tud majd a medencében tartózkodni egyidejűleg. Értelemszerűen a szigorú előírásokat a higiéniára nézve a dolgozóink is betartják, de ezeket majd az ide látogató vendégekkel is be kell tartatni. Egyebek mellett az öltözőkben sem szabad tömegnek lennie, több ponton kell biztosítanunk a fertőtlenítés lehetőségét, a zuhanyzókat is minden használat után alapos takarítás követi majd. Sok mindent át kell szerveznünk, amely komoly humánerőforrást jelent a takarítás és a fürdő üzemeltetésének szempontjából is – részletezte a fürdővezető.

Szabóné Tengerdi Mária végezetül hozzátette, hogy amennyiben elkészülnek a szükséges javítási munkálatok, úgy legkésőbb július elsején nyithat a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő.

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ