Online is vizsgázhatnak a végzős hallgatók

Borítókép: Rádió Antritt Belső Kép: Pixabay
2020. Május 15. 09:11
A PTE KPVK-n kettős megoldást alkalmaznak a záróvizsgák lebonyolításához.

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon (PTE KPVK) véget ért az első távoktatási félév. Mindenféle probléma és zökkenő nélkül megoldotta a feladatot az egyetem és a kar is, tájékoztatott prof. Dr. habil Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja.

Mint mondta, nagyon reméli, hogy a következő félév normális kerékvágásban folytatódhat, de ha mégsem, akkor a távoktatásra átállva folytatni tudják a munkát.

– Véget ért a félév, ami annyit jelent, hogy a hallgatók hamarosan vizsgázni fognak, illetve a végzős hallgatók záróvizsgájára kerül majd sor. A vizsgáztatás alapvetően online formában történik majd. A záróvizsgáztatás esetében kettős megoldást alkalmazunk. Alapvetően jelenléti vizsgáztatást fogunk lebonyolítani, azaz megfelelő biztonsági intézkedések mellett 1-1 hallgatóval zajlanak majd a kéttagú bizottság előtt a záróvizsgák, de bizonyos esetekben kérvényezhető az online vizsga is – részletezte a dékán.

Hangsúlyozta, hogy krónikus betegség fennállása, vagy valamilyen egyéb probléma esetén kérheti a hallgató, hogy online bonyolítsák le a záróvizsgát. Feltehetően sokan élnek majd ezzel a lehetőséggel, az ilyen jellegű kérelmeket pedig a kar Tanulmányi Bizottsága fogja elbírálni, és a dékán hoz végleges döntést.

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ