Szekszárd: őszre elkészülhet az uszoda, a hajléktalankérdésen is dolgoznak

Fotó: Rádió Antritt
2020. Május 15. 13:06
Ács Rezső polgármester jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

Szekszárd polgármestere péntek délelőtt tartotta hétértékelő tájékoztatóját, ahol az elmúlt napok legfontosabb döntéseiről, történéseiről tájékoztatta a közvéleményt. Szó esett egyebek mellett a gyermekétkeztetésről, a szekszárdi vásárról, az épülő uszodáról, a hajléktalankérdésről, kitüntetésekről, valamint a Sarokkoncertek elnevezésű zenés rendezvénysorozatról is. 

Az új uszodával kapcsolatosan Ács Rezső polgármester elmondta, hogy remélhetőleg őszig elkészül a beruházás.

– Az uszoda körül különböző hírek keringenek, de a képviselőtestület valamennyi tagja egyetért azzal, hogy meg kell épüljön az uszoda, és mielőbb be kell fejezni. Ennek érdekében került sor egy szerződésmódosításra, amelyet a kivitelező, a város és a sportközpont közösen alakított ki és aztán mindhárman alá is írtunk. Ezek szerint szeptember végére kell befejezni az uszoda építését, ezt a kivitelező egy tartható időpontként vállalta. Módosítottuk a szerződést, de úgy, hogy a város nem mondott le a kötbérről, ennek a lehetőségét továbbra is fenntartja – tájékoztatott a polgármester.   

Ács Rezső kitért arra, hogy az elmúlt hetekben több panasz is érkezett az irányukba, miszerint megnövekedett a hajléktalanok létszáma Szekszárdon, főként a bevásárlóközpontok környékén. A probléma kezelése érdekében egy munkacsoportot hoztak létre, ahol hozzáértő szakemberek dolgoznak ki egy alkalmazható stratégiát.

– Az elmúlt időszakban, a környező településekről több hajléktalan érkezett Szekszárdra és itt élik mindennapjaikat. A problémát nyilván felismertük és szeretnénk megoldani, ezért létrejött egy munkacsoport a Városházán, Gyurkovics János alpolgármester vezetésével. A munkacsoportban a szociális terület szakemberei, rendőrség, közterület-felügyelet kollégái vesznek részt. Nincs erre forgatókönyv, tehát ennek a csapatnak kell kitalálnia a megoldási javaslatokat. Elöljáróban elmondom, hogy bármilyen – a jogszabály keretein belül lévő – javaslatot fogalmaznak meg, én azt támogatni fogom és alá fogom írni, ugyanis nagyon sokan tapasztalják azt, hogy a belvárosban folyamatosan vegzálják a városlakókat és ezt a helyzetet meg kell szüntetni – nyomatékosította a városvezető.

A hétértékelőn szó esett emellett arról is, hogy a gyermekétkeztetés újra az iskolákban zajlik, már nem szállítják házhoz az iskolások ebédjét. A városvezető tájékoztatott arról is, hogy ahogyan arra számítottak, megemelkedett a gyermekfelügyeletet igénylők száma az elmúlt napokban.

Szekszárdi Szabadtéri Kultúrpercek elnevezéssel új fejezetet kezd a Sarokkoncert programsorozat. Az önkormányzat várja továbbra is a lakók javaslatait, hogy mely helyszíneken hallgatnák szívesen a szabadtéri zenés előadásokat, ugyanakkor további zenekarok, előadók jelentkezéseit is várják.    

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ