Július elsején nyithat a szekszárdi fürdő (II.)

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Május 16. 07:01
Malomsoki Krisztián megkeresésünkre elmondta, hogy március óta foglalkoznak a fürdőnyitás lehetővé tételével.

Amint arról korábban beszámoltunk, kedden megállapodás született azzal kapcsolatban, hogy legkésőbb július elsején nyithat ki a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő. A megbeszélést követően Ács Rezső polgármester tájékoztatott, hogy a nyitáshoz szükséges karbantartási, javítási munkálatok elvégzéséhez a forrást biztosítani fogja a város. Mint fogalmazott, egy céljuk van, hogy július elsején kinyithasson a strand.

A polgármester pénteki hétértékelőjén is kitért arra, hogy minden évben kisebb felújítási, javítási munkálatok szükségesek a strand kinyitásához.

– Az elmúlt két hónapban nem tett semmit a Sportközpont Nkft. (Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. – szerk. megj.), hogy a strand meg tudjon nyitni. Közben a korlátozásokat ugye feloldották, így a strandok meg tudnak nyitni, nyílván a szekszárdinak is meg kell nyitnia. Itt kicsit komolyabb beavatkozások kellenek ahhoz, hogy a nyitás megvalósulhasson. Én a műszaki emberekből álló grémiumot arra kértem fel, hogy tegyenek javaslatot arra, hogy hogyan lehetne ezt a felújítást minél gyorsabban elvégezni, milyen megoldások lehetségesek. Ennek megfelelően a döntést meg fogom hozni. Egy a lényeg, hogy 2020. július elsején a strand ki tudjon nyitni és a szekszárdiak használatba tudják venni – nyilatkozta a városvezető.

A strandnyitás kapcsán megkerestük Malomsoki Krisztiánt is, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjét azzal a kérdéssel, hogy a sportközpont milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy üzembe helyezhető legyen a létesítmény. Az ügyvezető elmondta, hogy a márciusi ittléte óta foglalkoznak a kérdéssel, egy felmérés is készült a károkat illetően és május 4-én, a fürdővezető megküldte a polgármesternek azt az árajánlatot, amely a nyitáshoz szükséges felújítási munkálatok költségét tartalmazza.

– Az én kérésemre, Szabóné Tengerdi Mária fürdővezető május 4-én küldött egy olyan ajánlatot a polgármester úrnak, amely lehetővé teszi a felújítási munkálatokat. Nem a teljes felújítást, amire szükség lenne, hanem olyan munkálatokat, amellyel megnyithatóvá válna a strand. Ez a négyzetméterre vonatkozó ajánlat a polgármester úr e-mail címére lett elküldve. Azt is tudni kell, hogy az én szerződésemben megszabott beszerzési értékhatár szerepel, azaz egy bizonyos összeghatár fölött én nem hozhatok döntést. Ezen munkálatok költségei az említett értékhatár fölött vannak. Tehát május 4-e óta várjuk a polgármester úr válaszát, hogy jóváhagyja ezeket a munkálatokat – tájékoztatott Malomsoki Krisztián.

Végezetül hozzátette, hogy ez folyamatos munkát igényelt. Az ajánlat elkészítését megelőzően hetekig foglalkoztak a problémával, hogy a felújítási munkálatok árajánlata megszülethessen.

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ