„Szerettem, amit csinálok, de nem voltak nagy vágyaim”

Borítókép: Rádió Antritt Belső kép: FIBA
2020. Május 18. 16:00
Zele Dorina a Rádió Antritt vasárnapi Magazinműsorának volt a vendége.

Amint arról korábban beszámoltunk, Zele Dorina az Atomerőmű KSC Szekszárdnál kezdi a következő szezont. Dorina Szekszárdon kezdte profi pályafutását, 2011 és 2014 között játszott a kék-fehér mezben, emellett a válogatottban is szerepet kapott az elmúlt időszakban.

A frissen igazolt játékos a Rádió Antritt vasárnapi Magazinműsorának volt a vendége, ahol a sport szeretete, a pályafutásának kezdete, illetve a szekszárdi visszatérés volt a fókuszban.  

Dorina már általános iskolai tanulmányai alatt, elsős korában került először kapcsolatba a sporttal. A kosárlabdával való megismerkedésekor még nem voltak olyan ambíciói, hogy élsportoló legyen, vagy magas szinten űzze ezt. Mivel nagy mozgásigényű gyerek volt, szülei is úgy vélték, hogy a sport fontos szerepet fog játszani az életében.

– Szerettem, amit csinálok, de nem voltak nagy vágyaim. A testnevelő tanárom, majd később a kosárlabdaedzőm is arra sarkallt, hogy legyek kosaras. Több sportágba is belekóstoltam, de a kosárlabda fogott meg a legjobban – idézte fel a válogatott bedobó.  

Dorina már 15 évesen NB1-es csapatban játszott, Szolnokon. Mint mondta, nem a pénzkereseti lehetőség volt a fő motiváló erő, hanem a sportnak a szeretete. Profi pályafutását 10 évvel ezelőtt kezdte, Szekszárdon.  

– A Szolnokon töltött utolsó szezonban lesérültem sajnos, majd ezt követően közölték, hogy megszűnik a helyi kosárlabda klub, ezért más opciót kellett találnom ahhoz, hogy NB1-ben játszhassak. Ekkor került szóba Szekszárd, ugyanis itt lehetőséget kaptam arra, hogy magasabb szinten játszhassak. Végül három szezont töltöttem itt – mesélte a kosaras. 

Dorina ezt követően Zalaegerszegen, majd Diósgyőrben folytatta pályafutását, végül pedig Pécsre igazolt. 

– A PEAC nemzetközi kupákban is szerepelt, és ki szerettem volna próbálni magam ezen a porondon is, ezért döntöttem Pécs mellett. Mindezzel párhuzamosan pedig a válogatott is az életem része volt, összesen három Európa-bajnokságon vehettem részt, ahol sok tapasztalatot gyűjtöttem – részletezte Dorina.  

Végezetül azt is elárulta, hogy alapos megfontolást követően döntött a KSC mellett. A 28 éves játékos egy évre szóló szerződést írt alá.  

Bálint Rékával, Studer Ágnessel, és Theodoreán Alexandrával is voltak már csapattársak, így nem lesz teljesen ismeretlen a szekszárdi közeg a frissen igazolt válogatott kosaras számára.

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ