Hulladék kommandó Szekszárdon is!

Beküldött fotó: Baltavári István
2020. Május 19. 13:24
Újabb civil kezdeményezés indult a megyeszékhelyen.

Baltavári István aktivista elmondta, hogy a kezdeményezés ötlete akkor vetődött fel először, amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy a tiszta Magyarországért mindent meg fog tenni a kormány.

–  Ezt a „mindent” szeretnénk kihasználni és a szekszárdi szereplőket olyan helyzetbe hozni, hogy amikor tényleg ideér ez a kezdeményezés, akkor már nyitott kapukat találjon. Szekszárdon ma is működik oktatási vonalon egy rendszer, a hulladékkezelésben egy rendszer, amely nincs összefogva. Mi azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy az összes szereplőt összefogjuk, a hulladékkal kapcsolatos összes témát összefésüljük, bevonva minden szekszárdi polgárt. A civil kezdeményezés lényege az, hogy amennyiben valaki szemetelőt lát, azt bejelentheti. Az aktív szekszárdi polgárokat arra szeretnénk kérni, hogy vegyenek részt ebben a munkában. Úgy gondolom, hogy nagyon komoly eredményeket érhetünk el egy-két éven belül – tájékoztatott Baltavári István.  

Hozzátette továbbá, hogy mind a város, mind a rendőrség pozitívan fogadta a civil kezdeményezést.

– Minden szereplőt bevonunk, minden szereplőt helyzetbe hozunk és minden információt továbbítunk. A várossal folytattunk tárgyalásokat, teljes vállszélességgel kiállnak mellettünk, tudunk együtt dolgozni a jövőben. A rendőrség nélkül szintén nem működne a kezdeményezés, akik örömmel fogadták a megkeresést, hiszen március óta az ő feladatuk az illegális hulladéklerakók ellenőrzése is. Emellett a hulladékkezelő cég is biztosított a támogatásáról – zárta mondandóját Baltavári.  

A kezdeményezéshez mindeddig számtalan helyi civil-, és zöld szervezet csatlakozott, de a továbbiakban is várják a jelentkezéseket a 0630/946-69-77-es telefonszámon. 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ