Kedden átadták a „Szekszárd Év Tűzoltója” elismerést

fotó: Rádió Antritt
2020. Május 19. 15:00
Győri Lajos tűzoltó alezredes részesült a kitüntető címben.

Évről évre az önkormányzat a kitüntető címet annak a személynek adományozza, aki hivatásos vagy közalkalmazotti állományban teljesít a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárd Hivatásos Tűzoltóságánál szolgálatot és az adományozás évét megelőző évben a tűzmegelőzés, a tűzoltás, a műszaki mentés és a katasztrófa elhárítás területén olyan kimagasló tevékenységet folytatott, amellyel hozzájárult a város és Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárd Hivatásos Tűzoltósága működési területének közbiztonsága javításához, a tűzesetek számának csökkentéséhez.

Az idén Ács Rezső polgármester Győri Lajos tűzoltó alezredesnek adományozhatta az elismerést.

Győri Lajos tűzoltó alezredes 30 éve szolgál hivatásos tűzoltóként, 2017. február 1-jén pedig tűzoltóparancsnokká nevezték ki a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság élére. A 30 év alatt számos tűzesetnél és műszaki mentésnél vett részt a kárhelyszíni munkálatokban és irányította azok felszámolását.

– Ez a harminc év mindenképpen elismerésre méltó, és különösen az, hogy a saját kollégák tesznek a címre javaslatot. Én azt gondolom, hogy nagyon fontos kinyilvánítanunk azt, hogy odafigyelünk a társzervek munkájára, de főként azokéra, akiknek a munkájától az életünk, a vagyonunk függhet. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárd Hivatásos Tűzoltósága az elmúlt években több alkalommal is bebizonyította azt, hogy kiváló minőségű munkát végez. Ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legjobb segítséget nyújtsák. A kormány az önkormányzatokkal összefogva az elmúlt években jelentős mértékű fejlesztéseket hajtott végre, a technikai eszközöket illetően. Az önkormányzat is lehetőségeihez mérten támogatja a tűzoltóság munkáját – nyilatkozta Ács Rezső polgármester.

A városvezető hozzátette, hogy az elmúlt időszakban a szekszárdi laktanya felújításáról is folytak megbeszélések, amely beruházás költségeihez nem csak a megyeszékhely, hanem a környező települések önkormányzatai is hozzájárulnának.  

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ