Bonyhádon bővítik az ipari parkot

Borítókép: Makovics Kornél Belső fotó: MTI/Sóki Tamás
2020. Május 20. 09:29
Kedden helyezték el az iparterület alapkövét.

A több mint 800 millió forintos beruházás eredményeként olyan iparterületet alakítanak ki, ahol 4 csarnok, valamint 1 közművesített telek kap helyet. A fejlesztést várhatóan ez év végén fejezik be. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból 480 millió forint támogatást nyert el a Bonyhádi Ipari Park Kft., az önerőt pedig a kft.-ben tulajdonos vállalkozások tették hozzá.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Rádió Antrittnak felidézte, hogy kilenc évet kellett várniuk ahhoz, hogy az első csarnoknak az alapkövét letegyék és mára már több mint ötszázan dolgoznak ezen a területen. Mint fogalmazott, kedden újabb négy csarnoknak az alapkövét tehették le, a munkának és a kitartásnak köszönhetően, amit Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony és az önkormányzat koordinált.

Filóné Ferencz Ibolya hozzátette továbbá, hogy 2016-ban jelent meg az a pályázat, amelynek köszönhetően 480 millió forintos támogatást nyertek el, emellett a Bonyhádi Ipari Park Kft. tulajdonosai jelentős önerőt vállaltak a beruházás kivitelezéséhez. 

– Az építkezés, a beruházás nagyon fontos a városnak. Az iparterületünk ezáltal 3,5 hektárral, infrastrukturálisan felszerelt területtel bővül. Az ide betelepülő vállalkozások egy része teljesen új, akik még nem szerepeltek Bonyhádon, egy részük pedig már meglévő vállalkozások, de új telephelyeket valósítanak meg itt, ami a város adóerő képességét növeli. Ez nagyon fontos, hiszen az önkormányzatnak a saját forrásait, bevételeit is kell erősítenie a könnyebb gazdálkodás érdekében és nem utolsó sorban új munkahelyeket is hoz majd létre. Ezért bízom abban, hogy minden a tervek szerint halad és megvalósul a beruházás – zárta mondandóját Filóné Ferencz Ibolya.  

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ