Mától újranyitottak a tolnai óvodák

Fotó: Wosinsky Mór Óvoda
2020. Május 20. 14:00
Tolnán is lassan újraindul az élet.

A korlátozó intézkedések enyhítésére való tekintettel, valamint mivel sok igény érkezett a szülők részéről, hogy újra látogathatóak legyenek a helyi óvodák, május 20-tól újra kinyitották kapuikat a tolnai intézmények - tájékoztatott Appelshoffer Ágnes polgármester asszony.

Mint mondta, nagy igény volt arra, hogy az óvodákat újra látogathassák a gyerekek, mert ugyan ügyeletet tartottak, de ezek a csoportok csak 5 fős létszámmal működhettek, így a gyerekek nem szívesen mentek olyan óvodába, ami esetleg nem az ő korábbi ovijuk volt.

– A szülők jelezték, hogy amennyiben a saját óvodáikba mehetnének újra a kisgyerekek, akkor sokkal többen igénybe vennék ezt a lehetőséget, ezért döntöttem úgy, hogy május 20-tól újra megnyílnak az óvodák Tolnán, a biztonsági előírásokat és a higiéniai szabályokat szigorúan betartva – hangsúlyozta a polgármester asszony.  

Hozzátette továbbá, hogy rögtön az első óvodai napon 200 gyermeket vittek óvodába és hétfőtől még nagyobb létszámra számítanak.

– Az óvoda intézményvezetőjével beszélve, én magam is arra számítok, hogy nyáron sokkal többen fogják igénybe venni az óvodai ellátást, ugyanis a szülők kivették szabadnapjaik zömét. Többen fogják majd óvodába vinni gyerekeiket, nyáron is nyitva  lesznek az ovik – tájékoztatott Appelshoffer Ágnes.  

Kiemelte, hogy az óvodák mellett egyéb tolnai intézmények is újra látogathatóak lesznek május 25-től, így a Polgármesteri Hivatal, de a Tolna Kulturális Központ is.

– Bár programokat egyelőre nem szerveznek, lehet majd látogatni a könyvtárat, valamint a kiállítótereket is. Kértem az intézményvezetőket, hogy törekedjenek a biztonságos távolság és a higiéniás szabályok betartására. Június elsejétől újra működik a Családsegítő Központ is és igénybe lehet venni a dietetikus, illetve fizioterápiás szolgáltatásokat – részletezte a városvezető.

Végezetül elmondta, hogy mindössze a tolnai, valamint a mözsi idősek klubja nem nyit újra, tekintettel arra, hogy ezen intézményeket javarészt a veszélyeztetett korosztály látogatja elsősorban.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ