KSC – öt új játékossal teljes a keret, Zseljko újabb 4 évre írt alá

Fotók: Rádió Antritt
2020. Május 21. 17:31
Az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetősége csütörtökön tájékoztatta a közvéleményt a legújabb hírekről.

A veszélyhelyzet elrendelését követően az Atomerőmű KSC Szekszárd (KSC) vezetősége folyamatosan azon dolgozott, hogy életben tartsa a klubot, majd pedig a magyar mag összeállítására helyeződött a hangsúly. Minden magyar játékosával élő szerződése van a klubnak, Kiss Virág szerződése lejárt, aki végül úgy döntött, hogy elhagyja a csapatot - tájékoztatott Szabó Gergő, a KSC ügyvezető elnöke.

Mint mondta, a magyar mag Zele Dorinával és Szabó Fannival bővült, valamint a súlyos betegségből felépülő Gereben Líviával is 3 éves megállapodást kötött a klub, és Sara Krnjic is marad a kék-fehér mezeseknél. A négy légiós közül Erica McCall marad a klubnál, aki negyedik szezonját kezdi majd Szekszárdon, a három új érkező pedig Zala Friskovec, Maja Škorić és Cyesha Goree.

– A légiósok kiválasztásánál az volt az egyik szempont, hogy ismerjék a magyar bajnokságot, másrészt pedig éhesek legyenek a sikerre. A játékosokkal egyénileg is beszélgetve úgy nyilatkoztak, hogy régóta játszanak Magyarországon és az a vágyuk, hogy egyszer bajnokságot nyerjenek – hangsúlyozta Szabó Gergő.      

Szabó Noémi szakmai- és sportigazgató elmondta, hogy kivételesnek mondható a klub, hiszen a 19 fős keretből 7 fiatal játékos is részt vesz a munkában, összesen pedig 8 saját nevelésű játékossal büszkélkedhetnek.

Djokics Zseljko vezetőedző hozzátette, hogy a magyar mag szempontjából az igazi erősítést a fiatal játékosok jelentik, illetve az a munka, amit a bajnokság lezárása óta elkezdtek. A fiatalok a felnőtt csapattal kezdenek majd alapozni is. Gereben Livi visszatérése is sokat jelent számukra, a karaktere és „bajnoki” mentalitása nagy előrelépés a klubnak. Hosszú kihagyás után Livi csütörtökön edzett először a szekszárdi sportcsarnokban.  

Theodoreán Alexandra csapatkapitány kilencedik szezonját kezdi a kék-fehér mezben, elmondása szerint nagy munka vár rájuk, hiszen öt új játékos érkezik a csapathoz.  

– Egy jó csapatkohézió ugyanannyira fontos a sikerhez, mint maga a munka. Kulcsszerepe van, hogy a játékosok hogyan érzik majd magukat, milyen gyorsan tudnak beilleszkedni. Zala Friskovec érkezik Studer Ági mellé és azt gondolom, hogy ők együtt Európa legkiválóbb irányítói lehetnek, fiatalok és sokat fejlődhetnek még Zseljko mellett. Szabó Fannit és Zele Dorinát személyesen is ismerem, dolgoztunk már együtt. Nagyon pozitív személyiségek és kiválóan illenek a csapatba. Maja Škorić is már letette a névjegyét Magyarországon, Cyesha Goree pedig a 3x3-as válogatottban csapattársam. Az összes érkezőnk válogatott szintű játékos. Én nagyon bízom ebben a csapatban – nyomatékosította a csapatkapitány.  

Ács Rezső polgármester a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy ahogyan eddig is, a város a továbbiakban is támogatni fogja a sportklubot. Mint fogalmazott, Szekszárd hírnevét most már nem csak a bor, hanem a kosárlabda is öregbíti. Meggyőződése, hogy ezt a munkát tovább kell segíteni, ami a rövidtávú és a hosszú távú működés fenntartásához szükséges.   

„Kis városnak nagy szíve lehet. Különösen, ha kék” - foglalta egy mondatba gondolatait Murvai Árpád, a Közgyűlés Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottságának elnöke. Hozzátette, hogy a kosárcsapat igazi példakép a többi szakág sportolói számára is, nem csak szakmai szempontból. Mint fogalmazott, a felnőtt csapat mellett az utánpótlással is kiemelten kell foglalkozni, azon belül is a minőségi munkával. Jelen pillanatban a Bizottság is a város sportkoncepciójának újragondolásán dolgozik. Szeretnének a városban található civil- és sportvezetőkkel, szakmai stábokkal találkozni, ezt követően pedig a 2021-es évet úgy kezdeni, hogy az tényleg a szekszárdi sport egy lendületes korszakának kezdetét jelentse.   

A sajtótájékoztató végén jelentették be, hogy Djokics Zseljko vezetőedző 2024. júniusáig hosszabbítja meg szerződését a klubbal.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 2020/21-es kerete

1-es, 2-es poszt: Studer Ágnes, Szabó Fanni, Studer Zsuzsa, Renczes Rebeka, Zala Friskovec  

2-es, 3-as poszt: Theodoreán Alexandra, Gereben Lívia, Miklós Melinda, Vincze Nikolett, Holcz Rebeka, Andi Hanna, Pop Annamária

3-as, 4-es poszt: Bálint Réka, Maja Škorić

4-es, 5-ös poszt: Zele Dorina, Sara Krnjic, Erica McCall, Cyesha Goree, Horváth Dóra

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ