Ezekkel a szabályokkal nyithat a strand

Fotó: Rádió Antritt
2020. Május 22. 09:39
A járványhelyzetre való tekintettel szigorú szabályok vonatkoznak az üzemeltetőre és a fürdőzőkre egyaránt.

A Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő vezetősége folyamatosan értesül a legújabb előírásokról, a fürdő nyitására vonatkozó szabályokról, amelyeket a veszélyhelyzetre való tekintettel kiemelt figyelemmel kell követniük, tájékoztatott Szabóné Tengerdi Mária fürdővezető.

Mint mondta, a járványhelyzetre való tekintettel szigorú szabályok vonatkoznak mind az itt dolgozókra, mind az ide látogatókra. Előírások szabályozzák azt is, hogy egyidejűleg hány fő tartózkodhat a fürdő területén, ez a korábbi 990 főről 725 főre csökkent, egy nap leforgása alatt pedig maximum 1813 főt fogadhat a strand, a korábbi 2475 helyett. A medencék esetében szintén újabb szabályozások léptek életbe, eszerint minden fürdőző vendégnek 4 négyzetmétert kell biztosítaniuk. Az ide látogatók részére a kézfertőtlenítés biztosított lesz, illetve a munkatársaik külön figyelemmel kísérik azt, hogy mindenki a másfél méteres távolságot betartsa, emellett a megfelelő vízminőség biztosításában is nagy a felelősségük, hiszen jóval gyakrabban kell majd ezt ellenőrizni. A medencékbe kizárólag zuhanyzást követően lehet majd bemenni, erre a medenceőrök is figyelmeztetik majd a fürdőzőket. A védőtávolság betartása a fürdő teljes területén így a mosdókban, öltözőkben is érvényes.

A Magyar Fürdőszövetség által megküldött információk szerint a fürdőző vendégeknek az alábbi előírásokat kell betartaniuk:

  • A fürdőt lázas vagy hányásos-hasmenéses megbetegedésben szenvedők, illetve légúti tüneteket mutatók nem látogathatják.
  • A medencébe lépés előtt kötelező az alapos szappanos előfürdő, a medence igénybevétele után utófürdő javasolt.
  • A mosdók használatát követően az alapos kézmosás és kézfertőtlenítés mellett szappanos előzuhany ismételt alkalmazása szükséges.
  • A medencében élelmiszert vagy italt fogyasztani tilos.
  • A medencék csak megfelelő, fürdési célú ruházatban lehet használni.
  • Nem szobatiszta kisgyermek csak úszópelenkában tartózkodhat a medencében.
  • A gyermek és pancsoló medencékben felnőtt nem tartózkodhat.
  • 14 éven aluliak a fertőtlenített gyógymedencéket is csak orvosi utasításra vehetik igénybe.

Amint arról korábban beszámoltunk, a szekszárdi fürdő nyitásának tervezett időpontja július elseje.

 

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ