Fidesz-frakció: ingyenessé tennék a tömegközlekedést, elmaradhat a szüreti fesztivál

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Május 22. 11:41
Két fontos kérdésben nyilatkozott a Rádió Antrittnak Máté Péter, a szekszárdi közgyűlés Fidesz frakcióvezetője.

A helyi járatok esetében mindig a város rendeli meg a menetrendet a Volánbusz Zrt.-től, ehhez pedig az utaslétszámot a városnak kell biztosítania, tájékoztatott Máté Péter. Mint mondta, amennyiben nincs elegendő utas a buszokon és nincs jegybevétel, akkor ennek a költségnek a különbözetét a városnak kell kifizetnie.  

– A 2019-es évre - ha jól láttam - 150 millió forintos mínusz szerepel a Volánbusz kimutatásában, a helyi tömegközlekedést illetően. Ez nagyon sok pénz és emellett az utasok száma az elmúlt években a felére csökkent, ez így nem gazdaságos. A javaslatunk az, hogy a 2010 óta életben lévő menetrendet frissítse meg a város megfelelő szakcég bevonásával, és a Volánbusz közreműködésével. Frakciónk javaslata továbbá, hogy tegyük ingyenessé a tömegközlekedést, amely elméletileg nem fog a városnak több pénzébe kerülni, amennyiben a megfelelő járatracionalizálás megtörténik – részletezte Máté Péter.  

A frakcióvezető tájékoztatott emellett, hogy a Szekszárdi Szüreti Napokat idén nem érdemes megszervezni, rontaná a fesztivál hírnevét. Máté Péter elmondása szerint most kellene eldönteni azt, hogy nekilásson-e a Babits Mihály Kulturális Központ a szervezésnek, avagy ne.

– Valójában még most sem tudjuk azt, hogy mikortól lehet nagy volumenű rendezvényeket szervezni. Ezen kívül olyan sikeresen bonyolították le előző években a szüreti fesztivált, hogy ehhez képest csak minőségi romlás lenne, ha most május végén állnának neki a szervezésnek. A szponzorok fizették továbbá a költségeket, ami most nem történt meg – tájékoztatott a frakcióvezető.  

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ