Újabb szabályok lépnek életbe a járóbeteg-ellátásban

Illusztráció: Rádió Antritt
2020. Május 22. 15:50
A beteg az előjegyzési idejét megelőzően legfeljebb 10 perccel léphet az épületbe.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház weboldalán tette közzé az újraindult járóbeteg-ellátás igénybevételének szabályait, a betegirányítás új működési rendjét.

Hangsúlyozzák, hogy a járóbeteg-szakellátás újraindítása során szükséges a szigorú betegfogadási rend fenntartása, elsősorban a felesleges várakozás megelőzése, a váróhelyiségben a tömeg elkerülése érdekében.

Mint írják, a betegellátásban minden esetben kötelező előzetesen konzultálni telefonon az orvossal. Az ehhez szükséges információk, rendelési idő és elérhetőségek megtalálhatóak az intézmény weboldalán. A listán nem szereplő, további szakrendelések szervezése folyamatban van, újranyitásukkal párhuzamosan a telefonszámokat is frissítik.

Felhívják a figyelmet, hogy a járványt megelőzően kiadott időpontok érvényüket veszítették, az újraindított szakrendelésekre kizárólag új telefonos konzultációt követően, pontos időpontra rendelhető beteg. Abban az esetben, ha a telefonos konzultáció során az orvos úgy ítéli meg, hogy a személyes megjelenés, vizsgálat is szükséges és indokolt, akkor ad időpontot is.

Az ellátásokon kizárólag az ilyen módon egyeztetett, a szakorvos által előjegyzett időpontban kell és lehet megjelenni. Fontos, hogy az előjegyzett időpontot mindenki pontosan tartsa be, mert egy esetlegesen elmulasztott időpont csak egy későbbi napon pótolható. Emellett a rendelőintézeti laboratóriumi vizsgálatra is időpont-egyeztetés szükséges, amelyet a Betegirányítás telefonszámain (0674/501-642, 0674/501-649, 0674/501-688) vagy a Rendelőintézet betegirányító ablakánál lehet kérni. A beteg az előjegyzési idejét legfeljebb 10 perccel megelőzően léphet az épületbe. Továbbá a járóbeteg-szakellátásra konkrét időpontra érkező betegnél előzetes, automatikus PCR szűrésére nincs szükség.  

Kérik, hogy a rendelésekre minden előjegyzett beteg hozza magával és viselje a saját, orrot-szájat takaró maszkját.

A járóbeteg-szakellátásra érkezők az eddigi belépési pontokon kérdőíves szűrésen esnek át, az alábbiak szerint:

• Az ellátás megkezdése előtt kérdőív (COVID-csekklista) kitöltése.

• Amennyiben a csekklista NEGATÍV: az érintett személy a járóbeteg-ellátást igénybe veheti az előjegyzett időpontban.

• Amennyiben a csekklista POZITÍV: az érintett személy átirányításra kerül a Fertőző ambulanciára, a Műtőblokk bejáratánál lévő sátron keresztül.

• A COVID-gyanúsnak minősített személy orvosi vizsgálata a Fertőző ambulancián történik.

• Amennyiben a Fertőző ambulancián történő vizsgálat során az érintett személyről kiderül, hogy COVID-gyanú nem igazolódott be, a Fertőző ambulancia visszairányítja őt a járóbeteg-szakellátásra, ahol az eredeti előjegyzési időpontja volt.

Kiemelik továbbá, hogy amennyiben egyeztetett időponttal rendelkezik, de lázas, felső légúti tünetei vannak, kérik, hogy ne jelenjen meg a szakvizsgálaton, hanem háziorvosával vegye fel a kapcsolatot és egyúttal szakrendelési időpontját mondja le és gyógyulását követően kérjen új időpontot.

 

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ