Hétértékelő: hétfőtől kinyitnak az óvodák, a strandon háborús állapotok uralkodnak

Fotók: Rádió Antritt
2020. Május 22. 17:49
A szekszárdi strandról is szólt a városvezető, kihangsúlyozva, hogy jelenleg háborús állapotok vannak abból fakadóan, hogy valaki leverte szándékosan a csempét. Az ügyet nem hagyja tisztázatlanul, egyebek mellett feljelentést fog tenni a medence károsítása miatt.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere pénteki hétértékelőjén tájékoztatta a közvéleményt az elmúlt napok legfontosabb helyi eseményeiről.

A városvezető bejelentette, hogy május 25-től, hétfőtől a megyeszékhelyen található összes óvoda és bölcsőde újra megkezdi működését. Emlékeztetett, hogy az elmúlt hetekben minden városi és nem városi fenntartású intézményben biztosítottak gyerekfelügyeletet, most pedig a működés visszaáll a megszokott rendjébe.

Kérte az intézményvezetőket, hogy kövessék figyelemmel azt, hogy a reggeli érkezéskor egyidejűleg ne tartózkodjanak túl sokan az intézmények területén és lehetőség szerint úgy fogadják a gyerekeket, hogy a szülők ne menjenek be az épületbe. Továbbá a napközbeni többszöri lázmérés biztosítására valamennyi óvoda és bölcsőde részére lázmérőket is ad az önkormányzat. Hétfőtől a gyermekétkeztetés is a régi, megszokott módon működik.

Szülői kéréseknek eleget téve az önkormányzat megvizsgálja annak a lehetőségét is, hogy a játszótereken – ahol a közművek rendelkezésre állnak – ivókútakat, kézmosókat, mosdókonténereket helyezzenek ki a higiéniai szabályok betartását segítendő.

Az új orvosi rendelő körül kialakult helyzet kapcsán a polgármester elmondta, hogy újabb fejlemények ismertek, ugyanis a Magyar Államkincstárhoz fordultak azzal a kérdéssel, hogy a projekt helyszínének megváltoztatása milyen esetleges hátrányokkal járna. A válaszlevélben az áll, hogy a projekt helyszínének megváltoztatása nem lehetséges, mivel a projekt projektfejlesztési szakasza már lezárult.

Ezzel a vita végére pontot tudunk tenni – fogalmazott Ács Rezső. Hozzátette, emellett a projekt kapcsán felmerültek természetvédelmi kérdések is, amelyeket még a napokban szakértők bevonásával megvizsgálnak.   

A szekszárdi strandról is szólt a városvezető, kihangsúlyozva, hogy jelenleg háborús állapotok vannak abból fakadóan, hogy valaki leverte szándékosan a csempét. Az ügyet nem hagyja tisztázatlanul, egyebek mellett feljelentést fog tenni a medence károsítása miatt.

– Nem tudom, hogy ki volt az, aki ezt engedélyezte neki és milyen formában lehet ezt engedélyezni egyáltalán. (…) Ez jelentős mértékben befolyásolta a felújításra költendő összeg mértékét. Én kértem, hogy legkésőbb július elsejéig nyisson meg a strand. Ez jelenleg a Sportközpont kezelésében működik. A szükséges javításokat a város költségvetéséből el fogja végeztetni. Az ajánlatadói kör hozzám megérkezett, én a mai napon a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságnak ki fogom küldeni, és kérem, hogy ezzel kapcsolatban nyilvánítsanak véleményt, tegyenek javaslatot. A javaslat alapján én el fogom fogadni és el fogjuk végezni a medencének a javítását.(…) Nem szeretném levegőben hagyni ezt az ügyet, úgyhogy a szezon lezárása után mindenképpen meg fogjuk vizsgálni, hogy ki mennyiben volt felelős azért, hogy ez a helyzet előállt. Még ezt megelőzően én feljelentést fogok tenni ismeretlen tettes ellen, a medencék károsítása miatt.(…) A fotókon, tévéfelvételeken látszik, hogy valaki szándékosan, eszközök használatával bontotta el a medencéknek egy részét. Ez azért is érdekes, mert hozzám semmiféle kérés vagy javaslat az oldalfalak bontásával kapcsolatban nem érkezett – mondta Ács Rezső.   

A sajtótájékoztató végén, a Szabó Dezső utcába tervezett új orvosi rendelő helyszínét kifogásoló – 316 magánszemély által aláírt – petíciót mutatott be a lakók képviselője.

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ