Holnaptól visszaállnak a vezetési- és pihenőidő általános szabályai

Illusztráció: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / Facebook
2020. Május 31. 12:47
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ezúttal a tehergépkocsi vezetők figyelmét hívja fel a balesetmentes közlekedésre.

Az elmúlt időszakban a teherautósok kedvezményeket kaptak a közlekedésben, több időt vezethettek, mint a korábban megengedett – tájékoztat közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. 2020. június 1-től azonban visszaállnak a vezetési- és pihenőidőre vonatkozó korábbi szabályok. Szomorú tény, hogy május utolsó hetében több, tehergépkocsit érintő baleset is történt Tolna megye útjain.

Személyi sérüléses baleset történt az 55-ös főúton – Pörböly és Alsónyék között – 2020. május 25-én reggel hat óra körül. Egy pótkocsis teherautó közlekedett a főúton, amikor eddig ismeretlen okból letért az útpadkára, majd áthajtott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött szemből haladó tartályos kamionnak, majd a bal oldali árokba csapódott. A balesetben a pótkocsis tehergépkocsi sofőrjét – egy 50 éves pécsi férfit – mentőhelikopter szállította kórházba. A másik jármű vezetője – egy 48 éves szegedi férfi – az elsődleges információk szerint könnyebben sérült.

Anyagi káros baleset történt a 63-as főúton, Nagydorog belterületén 2020. május 25-én 11 óra 56 perckor. A rendelkezésre álló adatok szerint egy kamion forgalmi okból az út szélére húzódott, amikor a Kossuth Lajos utca 127. szám előtt egy villanyoszlopnak ütközött.

Személyi sérüléses baleset történt az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán a 137-es kilométerszelvény közelében, Tolna térségében 2020. május 28-án hajnali négy óra körül. A rendelkezésre álló adatok szerint két kisteherautó közlekedett az autópályán Budapest felé, amikor a hátul közlekedő jármű nekiütközött az előtte hasábfát szállító tehergépkocsinak. A balesetben az elsődleges információk szerint a csukott áruszállító sofőrje, egy bátaszéki férfi és utasa könnyebben megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

A balesetek túlnyomó része valamilyen emberi mulasztás miatt történik, ezért kérik az alábbiak betartását:

  • a közlekedési szabályokat ne hagyják figyelmen kívül,
  • csak olyan járművel közlekedjenek, mely a biztonságos közlekedésre alkalmas,
  • mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek,
  • mindig körültekintően vegyenek részt a közlekedésben,
  • ha a szabálytalankodó járművezetőt látnak a biztonságra és a baleset elhárítására törekedjenek,
  • ne végezzenek olyan tevékenységet, mely a biztonságos vezetéstől elvonja a figyelmüket,
  • ha vezetés közben fáradtságot, vagy az érzékszervek tompulását tapasztalják azonnal álljanak meg és tartsanak pihenőt!

(TMRFK)

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ