Táblagépeket kaptak az egészségügyi szakdolgozók

Illusztráció: Pixabay
2020. Május 31. 15:24
Tolna megyében 23 fő nyújtott be nyertes pályázatot.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Tolna Megyei Szervezete ünnepélyes keretek között 23 darab táblagépet adott át egészségügyi szakdolgozóknak, az elmúlt héten.

Munk János Tamásné, a MESZK Tolna Megyei Területi Szervezetének elnöke elmondta, hogy a MESZK Országos Szervezete az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületével kötött megállapodás alapján 1000 darab táblagépet adományoz azon egészségügyi szakdolgozóknak, akik a COVID-19 vírus járványügyi feladatainak végzésében közreműködnek és családjukban távoktatásban tanuló, korszerű informatikai eszközzel nem rendelkező gyermeket, gyermekeket nevelnek. A pályáztatás lezárult, melynek eredményeként megyénkben 23 készülék talált gazdára.

– Az adomány célja az, hogy minél nagyobb esélyt biztosítsunk a szakdolgozók gyermekeinek a távoktatásban való részvételhez. A táblagépekért pályázati úton jelentkezhettek az egészségügyi szakdolgozók. Országosan 3500 pályázat érkezett be, akik közül 2250-en feleltek meg a pályázati felhívásnak. A kamara országos elnöksége bírálta el ezeket a jelentkezéseket, egy objektív pontozásos rendszer alapján, figyelembe véve a megyei taglétszámokat is, így osztották szét az 1000 táblagépet – részletezte a Rádió Antrittnak Munk János Tamásné.

Hozzátette, hogy az országos szervezet 110 ezer tagot számlál, Tolna megyében pedig 2600 főt regisztráltak, közülük 23-an kapták meg a digitális eszközöket. A nyertesek körében kórházi dolgozók, asszisztensek, védőnők vannak és nagy számban pályáztak sikeresen mentős kollégáik is.  

 

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ