A hosszú hétvége sem telt el tűzeset nélkül

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2020. Június 02. 12:41
Tolna megye tűzoltóit öt tűzesethez riasztották az elmúlt napokban.

Megyénk tűzoltóit az elmúlt 72 órában öt tűzesethez és hat műszaki mentéshez riasztották – tájékoztat közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vasárnap délután egy családi ház tetőszerkezete lángolt teljes terjedelmében Simontornyán, a Szilfa utcában. A tűz a lakótérre csak kismértékben terjedt át, az érintett áramszolgáltató az épületet leválasztotta a villamos hálózatról. A káresethez a sárbogárdi hivatásos tűzoltók három szerrel, a Simontornya Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy-egy fecskendővel kezdte meg a vonulást.

Az esetről a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság is beszámolt, miszerint rögtön a bejelentést követően a Simontornyai Rendőrőrs két körzeti megbízottja, Wéhman János rendőr őrmester és Orsós István rendőr őrmester elsőként érkeztek a helyszínre. Az utcán tartózkodó környékbeliek elmondták az egyenruhásoknak, hogy a házban még tartózkodik valaki. A rendőrök beszaladt az ingatlanba, ahol az égő konyha mögötti teraszon egy férfi kétségbeesetten próbálta kitolni – a kormányzárral lezárt – motorját. A rendőrök a lakót kivezetették az épületből. Ezután nem sokkal megérkeztek a helyi önkéntes tűzoltók is, akik a kétkerekűt biztonságba helyezték. A házban élő 33 éves férfinak és barátnőjének az ijedtségen kívül nem esett baja.

radioantritt.huCopyright © 2020 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ