Péntektől megnyílik a magyar-horvát határ is

Borítókép: Szijjártó Péter Facebook Belső illusztráció: police.hu
2020. Június 10. 09:24
Szijjártó Péter jelentette be közösségi oldalán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be szerdán, hogy péntektől újra megnyílik a magyar és a horvát határ. Mint mondta, a magyar és a horvát miniszterelnök kedden folytatott telefonbeszélgetést, egyebek mellett a határnyitásról is.

Mivel a magyar emberek kifejezetten fegyelmezetten viselkedtek az elmúlt hetekben és hónapokban a világjárvány magyarországi csúcspontjának időszakában, lehetőségünk van arra, hogy a korábbi korlátozásokat feloldjuk – hangsúlyozta Szijjártó.

Közölte, hogy péntektől magyar és horvát állampolgárok karanténba vonulás kötelezettsége nélkül léphetik át Magyarország és Horvátország határát, amely megteremti a korlátozásmentes utazást egymás országaiba.

Hozzátette, hogy a két ország határán hét határátkelőhely van, és ez volt az egyetlen határszakasz, amely esetében mind a hét átkelőhely a járvány időszakában is nyitott volt a tranzitforgalom és az ingázók előtt. Kitért arra is, hogy kérik a magyar állampolgárokat, hogy a Horvátországba történő utazás esetén – ahogy más országok esetében is – a helyi járványügyi szabályokat, illetve figyelmeztetéseket minden esetben vegyék figyelembe. 

A miniszter emlékeztetett, hogy az elmúlt időszakban megnyitották a határt Ausztria, Szlovákia, Csehország, Szlovénia és Szerbia felé, és ez sem okozott negatív fordulatot a járvány terjedésében.

 

   


 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ