Feloldották a kórházi látogatási tilalmat

Illusztráció: MTI/Botár Gergely/kormany.hu
2020. Június 14. 09:17
Látogatni csak egészséges ember mehet, maszkot kell viselnie, és csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat.

Az országos tisztifőorvos péntektől feloldotta a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat – adta hírül az MTI.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szombati, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ugyanakkor a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályokon.

Látogatni csak egészséges ember mehet, maszkot kell viselnie, és csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. A hozzátartozónak biztosítani kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét.

Ha több beteg fekszik egy szobában, maximálni kell a látogatók számát, továbbá - hasonlóan a szociális és idősotthonokban megszabott feltételekhez - például fodrászt, pedikűrőst is fogadhat a kórházban ápolt beteg, és vallási esemény is megtartható az intézményen belül a szociális távolságtartás biztosításával - írták.

MTI

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ