Újra fogadja olvasóit a megyei könyvtár

Az utóbbi hetekben arra is lehetőséget találtak, hogy házhoz szállítsák olvasóiknak a kiválasztott dokumentumokat Fotó: Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár / facebook
2020. Június 16. 11:56
Keddenként továbbra is igénybe vehető az „Otthonkönyvtár mindenkinek” szolgáltatás.

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár a Kormány 279/2020. (VI. 13.) Korm. rendelete alapján, a minisztériumi ajánlásokat és a nemzetközi példákat figyelembe véve alakította ki a nyitási feltételeit, tájékoztatott Liebhauser János könyvtárigazgató.

Az új nyitvatartási rend szerint hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 9:00-tól 12:00-ig, valamint 13:00-tól 16:00-ig várják a látogatókat.  Emellett keddenként továbbra is igénybe vehető az „Otthonkönyvtár mindenkinek” szolgáltatás.

A könyvtárigazgató hozzátette, hogy az olvasók csak maszkban, és kézfertőtlenítést követően léphetnek be az olvasói terekbe, valamint az előtérben maximum egy ember várakozhat. Kiemelte továbbá, hogy csak korlátozott számú olvasó tartózkodhat egyidejűleg a könyvtárban, és egyenként maximum fél órát tölthetnek itt.

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár közösségi oldalán is felhívja a figyelmet az új szabályokra, eszerint késedelmi díjat nem számítanak fel, a lejárt olvasójegyeket meghosszabbítják és új beiratkozásra is lehetőség van.

Mint írják, a kölcsönzés fizikailag elkülönül a dokumentumok visszahozásától, ezért a könyveket, a gyerekkönyvekkel együtt a könyvtár udvarára várják vissza, ezt követően pedig egy hétig karanténban tárolják azokat.

Tájékoztatnak arról is, hogy terveik szerint a teljeskörű nyitás augusztus 31-től várható.

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ